Κεντρική NBA Στον πάγκο ο ΛεΜπρόν, στα… τάρταρα οι Καβς (pic+vid)
NBA

Στον πάγκο ο ΛεΜπρόν, στα… τάρταρα οι Καβς (pic+vid)

lebron james dunk finals

lebron james dunk finals

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φαντάζει σαν υπεράνθρωπος ώρες-ώρες, όντας αδυσώπητος, ακούραστος και ασταμάτητος και στον χθεσινό, 3ο Τελικό των Κλίβελαντ Καβαλίερς εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς χρειάστηκε μονάχα 2.5 λεπτά για να κάτσει στον πάγκο. Το πρόβλημα είναι ότι ο “βασιλιάς” είναι το απόλυτο επίκεντρο της ομάδας σε κάθε τομέα (εκτέλεση, δημιουργία, άμυνα, ριμπάουντ) και οποιαδήποτε απουσία του από το παρκέ συνιστά πανωλεθρία για τους Καβς, όπως ακριβώς συνέβη και χθες.

Πιο αναλυτικά, ο κόουτς, Τάιρον Λου αποφάσισε να ξεκουράσει τον ΛεΜπρόν στα τελευταία 1’49” της 1ης περιόδου, καθώς έπρεπε να διατηρήσει όσο πιο φρέσκο γινόταν τον σούπερ-σταρ του,  ο οποίος είχε πετύχει 16 πόντους με 7/8 σουτ, σε ένα παιχνίδι με φρενήρη ρυθμό. Το σκορ βρισκόταν στο 32-29 υπέρ του Κλίβελαντ. Όταν το πρώτο δωδεκάλεπτο ολοκληρώθηκε, οι Γουόριορς είχαν ήδη πάρει κεφάλι 7 πόντων (32-39) χάρη σε ένα σερί 10-0, το οποίο πραγματοποιήθηκε εν απουσία του “King James”. Ο Λου τον επανέφερε κακήν κακώς στο παρκέ με την έναρξη της 2ης περιόδου.

Το δεύτερο και τελευταίο stretch, στο οποίο ξεκουράστηκε ήταν πενιχρό και δεν του επέτρεψε καν να κάτσει στον πάγκο, καθώς διήρκεσε μονάχα 35 δευτερόλεπτα. 40” πριν από το τέλος του 3ου δωδεκαλέπτου, ο Τζέι Αρ Σμιθ αντικατέστησε τον ΛεΜπρόν, ο οποίος επανήλθε για την τελευταία επίθεση της ομάδας του και δεν βγήκε ξανά από το παρκέ. Στο μικρό αυτό διάστημα, οι Καβς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ενώ οι “dubs” πέτυχαν 2 πόντους χάρη σε ένα εύστοχο ζευγάρι βολών του Πάτρικ ΜακΚό.

//platform.twitter.com/widgets.js

Πρόκειται αναμφίβολα για το πιο εντυπωσιακό στατιστικό του αγώνα. Ποιος θα μπορούσε να ποντάρει εναντίον των Καβαλίερς αν γνώριζε ότι, στα 46 λεπτά που θα αγωνιστεί ο ΛεΜπρόν θα είναι καλύτεροι από τους Γουόριορς κατά 7 πόντους; Και όμως, αυτό το συνολικό 12-0, το οποίο “έτρεξαν” οι “dubs” με τον Τζέιμς στον πάγκο ήταν ένας από τους κυριότερους παράγοντες της 3ης συνεχόμενης ήττας τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…