Κεντρική Basket League Ρεκόρ play off o Καλάθης και σεζόν ο Παππάς

Ρεκόρ play off o Καλάθης και σεζόν ο Παππάς

kalathis pappas james panathinaikos

kalathis pappas james panathinaikos

Αρκετά ομαδικά και ατομικά ρεκόρ σημειώθηκαν στον δεύτερο τελικό της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, με τους Νίκο ΠαππάΝικ Καλάθη και Έρικ Γκριν να ξεχωρίζουν.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του σε τελικό ύστερα από τρία χρόνια (4/6/2014 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 82-71), ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εκτός έδρας στα play off ύστερα από 2 χρόνια ( 2/6/2015 ήττα από Άρη στο Αλεξάνδρειο).

Τα υπόλοιπα ρεκόρ όπως τα κατέγραψε ο ΕΣΑΚΕ:

  • Οι εννέα εύστοχες ελεύθερες βολές είναι ρεκόρ για τον Νίκο Παππά στο πρωτάθλημα με τα χρώματα του Παναθηναϊκού Superfoods. Επίσης οι 16 πόντοι που σημείωσε αποτελούν την καλύτερη φετινή του επίδοση.
  • Ο Αντώνης Φώτσης έφτασε τα 349 παιχνίδια στην STOIXIMAN.GR Basket League, προσπέρασε κατά ένα τον Βασίλη Ξανθόπουλο και «έπιασε» στη 18η θέση των παικτών με τα περισσότερα ματς στη λίγκα τον Νίκο Κούβελα. Είναι ο δεύτερος εν ενεργεία παίκτης με τα περισσότερα ματς πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη που έχε3ι 100 περισσότερα.
  • Τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε ο Νικ Καλάθης αποτελούν την καλύτερη επίδοσή του στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και τη δεύτερη καλύτερη συνολικά στην STOIXIMAN.GR Basket League.
  • Τις 100 εύστοχες ελεύθερες βολές στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο Μάικ Τζέιμς που πλέον μετρά 100/113.
  • Τα 19 αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods αποτελούν και τη χαμηλότερη επίδοσή τους στο φετινό πρωτάθλημα.
  • Αρνητικό ρεκόρ σεζόν είναι για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως τελείωσε το παιχνίδι δίχως μπλοκ. Οι «ερυθρόλευκοι» και στον περυσινό δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ είχαν μείνει και πάλι χωρίς μπλοκ.
  • Ο Γιώργος Πρίντεζης σκαρφάλωσε στην 23η θέση των κορυφαίων σκόρερ της λίγκας καθώς έφτασε τους 3.077 πόντους και προσπέρασε τον Γιάννη Καλαμπόκη.
  • Ρεκόρ είναι για τον Έρικ Γκριν, στο πρωτάθλημα, οι 21 πόντοι που σημείωσε στο ΟΑΚΑ.
  • Τις 100 προσπάθειες για δίποντο (έχει ευστοχήσει στις 64) συμπλήρωσε ο Πάτρικ Γιανγκ, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου συμπλήρωσε τις 300 ελεύθερες βολές (έχει ευστοχήσει στις 212) στη λίγκα.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…