Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Προπονητής με προσωπικότητα

Προπονητής με προσωπικότητα

dikaioulakos

dikaioulakos

Η επικαιρότητα είναι γεμάτη με θέματα. Δεν τα προλαβαίνουμε! Για τον νέο Ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Μίσσα, θα αναφερθούμε αύριο, αφού πρώτα γίνει (επισήμως) γνωστό το τιμ που θα έχει μαζί του για να δουλέψει. Κάντε λίγη υπομονή, θα τα γράψουμε όλα.

Αυτός που δεν θα είναι στο επιτελείο είναι ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος (διαβάστε εδώ). Ο κόουτς Δικαιουλάκος είναι αξιοπρεπέστατος. Είναι από τους μεγαλύτερους κύριους (με “Κ” κεφαλαίο) που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ. Και παρότι έχουμε καιρό να μιλήσουμε, είμαι βέβαιος ότι το πάλεψε πολύ μέσα του. Όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή η σχέση του με τον Κώστα Μίσσα υπερβαίνει τον όρο “στενή φιλία”.

Η επίσημη δικαιολογία της άρνησης του Τζώρτζη είναι η ενασχόλησή του με τη φιλόδοξη Πολκοβίτσε κι ενδεχόμενη (αφού δεν αναφέρεται) άρνηση των Πολωνών να τον αφήσουν να πάει στην Εθνική Ελλάδας. Δεν βάζει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη, ακριβώς επειδή είναι πολύ σοβαρός προπονητής (τα αποτελέσματα και η πορεία του μιλούν από μόνα τους).

Για όσους δεν ασχολήθηκαν με το γυναικείο μπάσκετ, πριν την… Άνοιξη της Πράγας, ο πετυχημένος κόουτς είχε αρνηθεί και την… προσφορά της Εθνικής Γυναικών, τότε που -χωρίς προφανή λόγο- ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε αποφασίσει την αποπομπή του Κώστα Κεραμιδά.

Δύο αρνήσεις στον πάλαι ποτέ “μεγάλο” μοιάζουν πολλές, αλλά ο -πάντα χαμηλών τόνων- Τζώρτζης δεν είναι από αυτούς που ξεχνούν. Δεν ξέχασε ποτέ ότι οι “Ομοσπονδιακοί” προσπάθησαν να του χρεώσουν ένα παιδαριώδες ΔΙΚΟ τους λάθος. Κι επειδή -λένε πως- τα χαρτιά (έστω και ηλεκτρονικά) μένουν, διαβάστε εδώ την προ διετίας ανακοίνωση της ΕΟΚ κι εδώ τι είχαμε γράψει τότε και θα τα καταλάβετε όλα.

Μπορεί να κάνουμε και λάθος και να εκτεθούμε. Είναι ο κίνδυνος του επαγγέλματος. Δύσκολα ο Τζώρτζης θα επιστρέψει, αν δεν πάρει επαρκείς εξηγήσεις. Γιατί απλά έχει προσωπικότητα, στοιχείο απαραίτητο για να γίνεις καλός επαγγελματίας (άρα και καλός προπονητής), αλλά κάτι που δεν έχει συνηθίσει στον περίγυρό του ο πάλαι ποτέ “ισχυρός“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…