Κεντρική Γυναίκες “Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί”

“Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί”

kostas keramidas

kostas keramidas

Ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος των Γυναικών κόντρα στη Σερβία ο Κώστας Κεραμίδας. Ο προπονητής του αντριπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στάθηκε στην πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν οι παίκτριες του κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Είναι μια πολύ μεγάλη και ιστορική νίκη. Τα κορίτσια έπαιξαν καταπληκτικά και έκαναν αυτό που είχαμε πει στην άμυνα. Δείξαμε τρομερή ψυχή, ενέργεια, μαχητικότητα και πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε βάλει σε άμυνα και επίθεση. Εφαρμόσαμε αυτό που είχαμε πει στα αποδυτήρια. Είχαμε τονίσει ότι από την ώρα που θα μπούμε στο ματς, θα σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά μέσα στο γήπεδο για μας θα φοράνε το 7, το 9 και το 11 στην φανέλα τους και δεν κοιτάμε τα ονόματα τους. Η ομάδα έκανε αυτό που είχαμε πει και στηριζόμενη στη Μάλτση, στην Καλτσίδου και στα υπόλοιπα κορίτσια που βοήθησαν τα μέγιστα κάναμε αυτή την ιστορική νίκη. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Το Ευρωμπάσκετ για μας μόλις τώρα αρχίζει και αρχίζει με αξιώσεις”.

Από την πλευρά της, η Εβίνα Μάλτση δήλωσε: “Σήμερα αποδείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Ερχόμενη εδώ όλοι έλεγαν ότι η Μάλτση βάζει 30 πόντους στα φιλικά, αλλά μίλησα στις συμπαίκτριές μου και είπα αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αφήστε τες να κυνηγάνε εμένα και εσείς να κάνετε τη δουλειά σας στο γήπεδο. Είμαι περήφανη για όλα τα κορίτσια, έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και ματώνουν κάθε μέρα στην προπόνηση. Ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με καλύτερους αντιπάλους, πιο δυνατές ομάδες, πιο μεγάλα ονόματα, αλλά δώσαμε μια υπόσχεση μεταξύ μας. Ότι θα πολεμήσουμε με ό,τι μπορούμε και θα μείνουμε μαζί μέχρι το τέλος. Όλες μαζί, καμιά ξεχωριστά και θα μείνουμε και συγκεντρωμένες στο πλάνο μας. Πιστεύω ότι δικαιώσαμε το προπονητικό τιμ, γιατί ήμασταν μέσα στο πλάνο. Νομίζω ότι κερδίσαμε μάχες,  βγάλαμε ελληνική καρδιά, πάθος και δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε ομάδα”.

H Αγγελική Νικολοπούλου πρόσθεσε: “Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό που μας κράτησε είναι ότι μείναμε συγκεντρωμένες στο πλάνο μας επί 40 λεπτά. Μπορεί κάποια στιγμή να χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, αλλά ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε τη νίκη. Όσον για τον αγώνα με τη Σλοβενία ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολος. Θα πανηγυρίσουμε τη νίκη μας μέχρι σήμερα και αύριο είναι μια τελείως διαφορετική μέρα. Μια μέρα που υπάρχει ένα και μόνο παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Νέο πλάνο λοιπόν για αύριο, συγκέντρωση και μαχητικότητα”.

  • D73F4BDE E377 4F3C 9738 3CB10045ECE5

    MundoBasket 2023: MVP ο Ντένις Σρέντερ

    MVP Mundobasket2023 ο Ντένις Σρέντερ. Στον Ντένις Σρέντερ κατέληξε το βραβείο του MVP του …
  • 129B1DEA 8D1B 4CF5 8CE2 64EEB659204D

    Γερμανία – Σερβία 83-77

    Στην κορυφή του Παγκόσμιου η Γερμανία. Τριάντα χρόνια μετά από την κατάκτηση του EuroBaske…
  • milutinov jpg e1694170687510

    Σερβία – Καναδάς 95-86

    Στον τελικό η Σερβία. Η Σερβία με την τρομερή εμφάνιση των Μπογκντάνοβιτς και Μιλουτίνοβ, …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…