Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα

olympiakos panathinaikos 01

olympiakos panathinaikos 01

Ο Ολυμπιακός, αν και τα χρειάστηκε, υπερασπίστηκε για δεύτερη φορά την έδρα του, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 64-62 στο ΣΕΦ, στον τρίτο τελικό των πλέι οφ της Basket League. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρέθηκε πίσω με 10 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, ωστόσο έκανε τη μεγάλη ανατροπή, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος “έσβησε” τον Τζέιμς στις τελευταίες επιθέσεις.

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, η αναμέτρηση ήταν επεισοδιακή και δεν έλειψε η ένταση μετά την τελευταία κόρνα. Οπαδοί του Ολυμπιακού κατέβηκαν από τις κερκίδες και πλησίασαν απειλητικά τη φυσούνα, πετώντας μία φωτοβολίδα στην αποστολή του Παναθηναϊκού, η οποία τραυμάτισε ελαφρά ευτυχώς τον Γιάννη Μπουρούση και τον βοηθό του Τσάβι Πασκουάλ, Διαμαντή Παναγιωτόπουλο.

Οι “ερυθρόλευκοι” διέψευσαν ότι οι οπαδοί τους πέταξαν φωτοβολίδα ευθείας βολής, κάνοντας λόγο μόνο για καπνογόνο. Αυτό έγραψαν και οι διαιτητές της αναμέτρησης στο φύλλο αγώνα.

Οι “πράσινοι” ζητούν τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού, ώστε αν ο τελικός πάει σε πέμπτο παιχνίδι, οι Πειραιώτες να μην έχουν τη στήριξη του κόσμου τους. Θεωρούν, μάλιστα, σκάνδαλο τη μη τιμωρία των “ερυθρολεύκων”.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τόσο οι “ερυθρόλευκοι” όσο και οι “πράσινοι” περιμένουν αγωνία να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται ο Έρικ Γκριν και ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Αμερικανός γκαρντ ένιωσε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, ενώ ο διεθνής Έλληνας σέντερ στη μέση. Μέχρι νεωτέρας, αμφότεροι είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…