Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να συνεχίσουμε παρέα…”

“Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να συνεχίσουμε παρέα…”

Παρά την πολύ μεγάλη του προσφορά στον ΠΑΟΚ, στον “Δικέφαλο” έκριναν πως θα έπρεπε να χωρίσουν οι δρόμοι με τον Σούλη Μαρκόπουλο (μια απόφαση της ΚΑΕ που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου του ΠΑΟΚ αφού εκτιμά απεριόριστα τον έμπειρο προπονητή)… Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο Ελληνας κόουτς μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε “επίθεση” κατά της ομάδας της Θεσσαλονίκης και διατηρεί χαμηλούς τόνους δίχως να θέλει να αναφέρεται αναλυτικά στο “διαζύγιο” με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαρκόπουλος βρέθηκε στο καλοκαιρινό Sports Camp της ΧΑ.Ν.Θ., μίλησε σε νέους αθλητές και απάντησε σε ερωτήσεις τους. Σε ερώτηση για τους λόγους που δεν συνέχισε στον “Δικέφαλο”, o έμπειρος κόουτς αρκέστηκε να πει το εξής: “Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να συνεχίσουμε παρέα”. Όταν ένας πιτσιρίκος τον ρώτησε: “γιατί πριν από λίγα χρόνια δεν πήγατε στον Ολυμπιακό;” απάντησε… “πάμε σε άλλη ερώτηση!”.

Ακόμη ο Ελληνας προπονητής ανέφερε προς τα παιδιά: “Βρίσκεστε σε έναν ιστορικό χώρο, να φροντίσετε να μάθετε ιστορία όπως και τον ρόλο που έπαιξε η ΧΑΝΘ στην ανάπτυξη του μπάσκετ. Ελπίζω όλοι στο μέλλον να κάνετε πραγματικότητα τις επιθυμίες κι όλα σας τα όνειρα. Ό,τι και να κάνετε στην ζωή σας, πρέπει να το αγαπήσετε μόνο έτσι θα ξεπεράσετε τα δικά σας όρια”.

“Ημουν καλός στο ποδόσφαιρο…”

Σε ερώτηση παιδιού για το πώς ασχολήθηκε με το μπάσκετ, υπογράμμισε: “Ξεκίνησα από το ποδόσφαιρο, μετά σε ηλικία 15 ετών στράφηκα στο μπάσκετ και θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που ακολούθησα αυτό τον δρόμο”.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος λίγο αργότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “ymca.gr” (ιστοσελίδα της ΧΑΝΘ), θυμήθηκε: “Η ΧΑΝΘ για μένα σημαίνει πολλά. Πιτσιρικάς ξεκινούσα με τα πόδια μαζί με τον Λάκη Λόρτο από τις 40 Εκκλησιές, είχαμε γραφεί ως μέλη για να μπορούμε να μπαίνουμε στο γήπεδο και να παίζουμε κάποιες ώρες. Η πρώτη εικόνα από το ιστορικό ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ ήταν έντονη, ήταν μια αθλητική κυψέλη και έπαιξε αυτή η εικόνα μέσα μου καθοριστικό ρόλο στο να κάνω στροφή προς το μπάσκετ γιατί μέχρι κάποια ηλικία έπαιζα πολύ ποδόσφαιρο και μάλιστα ήμουν και καλός. Οι γονείς μου όμως δεν ήθελαν να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα”.

Συνεχίζοντας είπε: “Το γήπεδο της ΧΑΝΘ μου δημιουργούσε δέος, έχω δει μεγάλες μορφές του μπάσκετ να παίζουν εδώ. Δεν θα ξεχάσω την εντύπωση που μου είχε κάνει το ταλέντο του Κοντοβουνίσιου, ήταν φοβερός, δεν θα ξεχάσω την καταπληκτική ομάδα του Παγκρατίου που έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα αλλά και μεγάλα ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ. Πιτσιρικάδες σκαρφαλώναμε πολλές φορές και μπαίναμε στο γήπεδο από τον κινηματογράφο «Ζέφυρο» που ήταν πίσω από το γήπεδο. Έχω πολλές αναμνήσεις κι ως παίκτης. Εδώ πανηγυρίσαμε την άνοδο μας με τον Όλυμπο με προπονητή τον Ροδόπουλο απέναντι στην φοβερή τότε ομάδα της Καλαμαριάς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…