Κεντρική Ασίστ Shadow Γιόρτασαν την επέτειο του Ευρωμπάσκετ του ’87 τα αδέρφια Αντετοκούνμπο (vid)

Γιόρτασαν την επέτειο του Ευρωμπάσκετ του ’87 τα αδέρφια Αντετοκούνμπο (vid)

antetokounmpo adelfia

antetokounmpo adelfia

Οι Έλληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης διοργάνωσαν μία λαμπρή εκδήλωση, με την οποία γιόρτασαν τη συμπλήρωση των 30 ετών από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987.

Ο ραδιοφωνικό σταθμός της ομογένειας “Cosmos FM” ήταν ο βασικός άξονας της εκδήλωσης, ενώ παρόντες ήταν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο (Γιάννης,  Θανάσης και Κώστας) και οι Παναγιώτης Φασούλας και Μιχάλης Κακιούζης.

Επίσης στην εκδήλωσε βρέθηκαν μεταξύ άλλων και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο Πρόξενος, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, η Διευθύντρια του ΕΟΤ ΗΠΑ – Καναδά, Γρηγορία Καματερού, και Έλληνες δημοσιογράφοι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: “Από τότε που ήμουν ρούκι μέχρι και σήμερα, δεν έχω παίξει ποτέ στη Νέα Υόρκη με λιγότερους από 300 Έλληνες να με υποστηρίζουν.  Είναι άνθρωποι που δείχνουν την υποστήριξή τους, όπως σήμερα, και πάντα προσπαθώ να τους χαιρετάω όλους και αισθάνομαι άσχημα όταν στεναχωρώ κάποιους και δεν τους βλέπω”.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Φασούλας ανέφερε: “Η Ελλάδα έχει να υπερηφανεύεται για κατορθώματα όπως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, η επανάσταση του 1821 και το «ΟΧΙ» του 1940.  Σήμερα, όμως, εμείς είμαστε εδώ για να επιδείξουμε και κατορθώματα της σύγχρονης Ελλάδας, ένα εκ των οποίων είναι το μπάσκετ, έστω κι αν δεν έχει την ίδια σημασία βέβαια με αυτά που προανέφερα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…