Κεντρική Elite League Εντυπωσίασε τους σκάουτερ ο Σωτηρίου (vid)

Εντυπωσίασε τους σκάουτερ ο Σωτηρίου (vid)

trevizo camp aris sotiriou doukas

trevizo camp aris sotiriou doukas

Φοβερός ήταν ο φόργουορντ του Δούκα, Άρης Σωτηρίου, στο camp του Τρεβίζο (0911/06), όπου και πήρε μέρος, με τον 16χρονο ταλαντούχο παίκτη της ομάδας των Εκπαιδευτηρίων να εντυπωσιάζει τους σκάουτερ που βρέθηκαν στην πόλη της Ιταλίας.

Aναλυτικά το δελτίο Τύπου του Δούκα:
“Το έργο των Ακαδημιών και των τμημάτων υποδομής, δεδομένο. Η δουλειά, η αφοσίωση και η μετάδοση του “ευ αγωνίζεσθαι”, επίσης!

Ο Άρης Σωτηρίου αποτελεί ένα από τα πολλά (τέλεια) παραδείγματα. Ενσωματώθηκε φέτος στον Α.Σ.Ε. Δούκα και έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της παιδικής ομάδας ενώ είναι πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των Εφήβων, κι όχι μόνο. Αποτελεί hot prospect του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και ως προς το δεύτερο, είχε την ευκαιρία να το αποδείξει.

Ο 16χρονος φόργουορντ βρέθηκε στο Τρεβίζο και πήρε μέρος στο “Adidas Eurocamp” αφήνοντας άφωνους μέχρι και προπονητές του ΝΒΑ. “Ήταν μία πολύ μεγάλη εμπειρία η συμμετοχή μου στο camp. Κυρίως γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να τεστάρω και να συγκρίνω τον εαυτό μου απέναντι σε παιδιά ίδιας ηλικίας τα οποία, επίσης θεωρούνται ταλέντα της Ευρώπης” εξηγεί ο νεαρός παίκτης και συνεχίζει: “Μέσα σε όλα, δούλεψα με μερικούς από τους καλύτερους προπονητές του ΝΒΑ αλλά και της Γηραιάς Ηπείρου”.

Παρέα με το NBA

Στην τριήμερη παραμονή του στο Τρεβίζο (9-11/6), ο Άρης Σωτηρίου είχε την ευκαιρία “να μιλήσω με τον assistant coach των Indiana Pacers, Bill Bayno, ο οποίος μου είπε πως την οποιαδήποτε αποτυχία που θα έχω, να την βλέπω σαν κίνητρο και να δουλεύω πάντα σκληρά για την επίτευξη των στόχων μου. Και αυτό δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό! Επιπλέον, ο Φώτης Κατσικάρης με βοήθησε να βελτιώσω ορισμένα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μου, ενώ συμβουλές δέχθηκα και από τον πρώην head coach των Chicago Bulls, Vincent del Degro“.

Αυτά ως προς τους προπονητές διότι στο camp βρέθηκαν και αστέρες του “μαγικού κόσμου” όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς. Και τι καλύτερο από ένα παιδί 16 χρονών, να μιλάει με τα ινδάλματα του; “Είχα συνομιλία με τον Thon Maker των σέντερ των Milwaukee Bucks και συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και με τον super star των Miami Heat, Goran Dragic. Μου είπαν να μην θεωρώ πως έχω καταφέρει κάτι από την επιλογή μου και μόνο στο camp. Να προσπαθώ καθημερινά για να φτάσω ψηλά, να παίξω στο ΝΒΑ. Μόνο τότε θα νοιώσω μεγάλη επιτυχία”.

“Σε ποια ομάδα παίζεις;”

Η τεχνική του κατάρτιση, η γνώση των βασικών αλλά και η αντίληψη του στο παιχνίδι, προκάλεσε την απορία των προπονητών “οι οποίοι με ρωτούσαν διαρκώς σε ποια ομάδα παίζω. Εγώ τους απαντούσα “στον Δούκα” και ήθελαν να μάθουν την δουλειά που γίνεται στον σύλλογο. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις έμειναν έκπληκτοι και αυτό με χαροποίησε διότι όλα αυτά τα χρόνια, εμείς θαυμάζουμε το ΝΒΑ και τώρα έγινε το ανάποδο”.

Για να βρεθεί να παίξει σε ένα τέτοιο camp, με 19 ακόμα ταλέντα της Ευρώπης, ο Σωτηρίου δούλεψε πολύ. Τόσο που “η βελτίωση που έχω τον τελευταίο χρόνο, ή καλύτερα από την μέρα που ήρθα στον Δούκα, είναι τεράστια. Το βλέπω στο κορμί μου, στις κινήσεις μου. Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική. Αν δεν ήταν ο Ευριπίδης Μελετιάδης και όλοι οι προπονητές που με βοήθησαν, δεν θα μπορούσα να βρεθώ σε ένα camp τόσο υψηλού επιπέδου.”

Δείτε εδώ το βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…