Κεντρική Γυναίκες “Δεν βάζουμε ταβάνι στα όνειρα μας” (vid)

“Δεν βάζουμε ταβάνι στα όνειρα μας” (vid)

ethniki ellada

ethniki ellada

Η Εθνική Ελλάδος των Γυναικών πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο Eurobasket της Τσεχίας, με τις Άρτεμις Σπανού και Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου να δηλώνουν πως η ομάδα του Κώστα Κεραμίδα δεν σταματά να ονειρεύεται όλο και μεγαλύτερους στόχους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Έχετε αποφασίσει να τρελάνετε όλους τους Έλληνες;

Σπανού: “Εννοείται… Ελλάδα είμαστε… Έχουμε πάθος, ενέργεια, τους τρελαίνουμε όλους και τρελαινόμαστε και εμείς”.

Σταμολάμπρου: “Τι να κάνουμε… Είμαστε Ελληνίδες, έχουμε πάθος, καρδιά, τρέλα. Τους τρελαίνουμε πραγματικά όλους”.

-Ποια είναι η καλύτερη στους πανηγυρισμούς;

Σπανού:” Δεν μπορείς να βάλεις κάποια πρώτη γιατί όταν ξεκινάει μία μπαίνουν όλες μαζί στο χορό. Θα έλεγα όμως ότι στον πάγκο, αν παρατηρήσει κανείς, η Μαριέλλα (Φασούλα) δίνει ρεσιτάλ”.

Σταμολάμπρου: “Θα συμφωνήσω με την Άρτεμις για τη Μαριέλλα…”.

-Το σύνθημα για το περιβόητο «τιρινίνι» ποια το δίνει;

Σπανού: “Η αρχηγός Εβίνα Μάλτση… Ρωτάει τι είναι «τιρινίνι» και πρέπει να απαντήσουμε”.

Σταμολάμπρου: “Φυσικά η Εβίνα Μάλτση”.

-Έχει ταβάνι αυτή η Εθνική;

Σπανού: “Δεν έχει, δεν βάζουμε ταβάνι στα όνειρά μας, στους στόχους μας. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, με δουλειά και όπου πάει. Χαμηλά το κεφάλι και… πάμε”.

Σταμολάμπρου: “Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει μέχρι στιγμής ότι πραγματικά δεν υπάρχει ταβάνι. Κερδίσαμε την προηγούμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης, φτάσαμε κοντά στη νίκη επί της Γαλλίας, πετάξαμε έξω την Ρωσία που είναι μια από τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού γυναικείου μπάσκετ. Νομίζω δεν υπάρχει ταβάνι”.

Ακολουθεί πλέον ο προημιτελικός με την Τουρκία. Τι να περιμένουν οι φίλαθλοι;

Σπανού: “Είναι σίγουρα δύσκολο παιχνίδι, καθώς είναι από τις μεγάλες δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά έχουμε δείξει ότι δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Μπορούμε τον καθένα να τον δούμε στα μάτια και αυτό θα κάνουμε και με την Τουρκία. Θα μπούμε δυνατά να πάμε να κερδίσουμε”.

Σταμολάμπρου: “Η Τουρκία θεωρείται από τα φαβορί για το Ευρωπαϊκό, αλλά από εκεί και πέρα όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο. Στα λόγια και στα προγνωστικά δεν μένει κανένας παρά μόνο οι φίλαθλοι. Εμείς θα ακολουθήσουμε τον πλάνο του προπονητή, θα παίξουμε άμυνα, η οποία είναι το βασικό μας όπλο και από εκεί και πέρα θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη νίκη”.

-Τι έχετε να πείτε για τους φιλάθλους που έρχονται σε κάθε αγώνα στο γήπεδο;

Σπανού: “Μας βοηθάνε πάρα πολύ, είναι μαζί μας και τους ακούμε να πανηγυρίζουν. Και στα χαμένα ματς είναι πάλι μαζί μας και μας υποστηρίζουν. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους θέλουμε πάλι δίπλα μας”.

Σταμολάμπρου: “Πραγματικά η στήριξη και η αγάπη που έχουμε λάβει από τους Έλληνες της Τσεχίας είναι απίστευτη. Μας υποστηρίζουν συνέχεια και είναι ο έκτος μας παίκτης μέσα στο παρκέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…