Κεντρική NBA Άστραψαν και βρόντηξαν οι Καβς! (vids)

Άστραψαν και βρόντηξαν οι Καβς! (vids)

lebron james kyrie irving 1

 

lebron james kyrie irving 1

Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από συνεχείς διακοπές, ένταση, διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές αλλά και άπειρα εύστοχα σουτ, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς κυριάρχησαν με 137-116 επί των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, μειώνοντας τη σειρά των Τελικών σε 3-1 και δίνοντας παράταση στις ελπίδες τους! Οι Καβς πραγματοποίησαν ένα ιστορικά καλό παιχνίδι στην επίθεση, κάνοντας ρεκόρ συγκομιδής πόντων σε ματς Τελικών τόσο στην 1η περίοδο, όσο και στο 1ο ημίχρονο ενώ “κονιορτοποίησαν” τους “dubs” από την άρκτο των 7.25 με 24/45 τρίποντα! Το προβάδισμα ήταν δικό τους από το πρώτο λεπτό του αγώνα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατάφεραν σχεδόν εξ ολοκλήρου να αναχαιτίσουν το τρανζίσιον παιχνίδι των Γουόριορς. Η σειρά, πλέον μεταφέρεται εκ νέου στο Όκλαντ, με αυτό το 3-1 να ξυπνά γλυκές αναμνήσεις στις τάξεις των Καβς!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο Κάιρι Έρβινγκ ήταν σαγηνευτικός για μία ακόμη φορά, με 40 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ είχε 7/12 τρίποντα και 8/15 δίποντα! Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί για τον “Uncle Drew”, ο οποίος είχε 11 πόντους μετά το πέρας της 1ης περιόδου και 28 στην ανάπαυλα. Παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ καλά μαρκαρισμένος σε αρκετές περιπτώσεις, ο Έρβινγκ ευστοχούσε σε σουτ τρομερής δυσκολίας μετά από ντρίμπλα, με τους περιφερειακούς αμυντικούς των Γουόριορς (κυρίως ο Κλέι Τόμπσον) να δεινοπαθούν στο μαρκάρισμά του. Συνολικά είχε 5/8 μαρκαρισμένα τρίποντα και πέτυχε 14 πόντους όταν τον μάρκαρε ο Τόμπσον ενώ, η ανεπαρκής προστασία του καλαθιού του επέτρεψε να πάει και κοντά στο καλάθι. Ο Έρβινγκ έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και ξελασπώνει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις το Κλίβελαντ με τις εμπνεύσεις του!

Σε ένα παιχνίδι που οι Καβς πέτυχαν 137 πόντους δεν θα μπορούσε να μην “λάμψει” ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη πέτυχε το 9ο τριπλ-νταμπλ του σε ματς Τελικών με 31 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ σε 40 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 11/22 και +32 στο plus-minus! Το χέρι του ήταν αρκετά ζεστό από μακρινή απόσταση, καθώς μέτρησε 3/8 τρίποντα ενώ ήταν καταπληκτικός στο ανοικτό γήπεδο, φθείροντας παράλληλα με φάουλ τους αντιπάλους. Τα δυναμικά του μπασίματα ήταν ξανά ασταμάτητα ενώ η ικανότητά του στην ανίχνευση του ελεύθερου σουτέρ ξεδιπλώθηκε και πάλι. Στα θετικά πιστώνεται και το γεγονός ότι υπέπεσε σε μόλις 2 λάθη, παρά τον μεγάλο αριθμό κατοχών που πήρε πάνω του.

Το ρεσιτάλ της “big-3” του Κλίβελαντ ολοκληρώθηκε με την εξαιρετική παρουσία του Κέβιν Λοβ σε άμυνα και επίθεση. Ο πάουερ φόργουορντ των Καβς σταμάτησε στους 23 πόντους με 6/8 τρίποντα ενώ μάζεψε 5 ριμπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα, συνεχίζοντας την εξαιρετική παρουσία του στα φετινά πλέι-οφ. Ήταν μόνιμα ακροβολισμένος στα “φτερά” και στις γωνίες, περιμένοντας υπομονετικά την έξτρα πάσα μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας στο μισό γήπεδο ή μετά από επιθετικό ριμπάουντ, καθώς ο παίκτης που τον μάρκαρε έδινε συνεχώς βοήθειες στη ρακέτα και τον άφηνε μόνο του. Στην άμυνα, ο Λοβ ήταν τυχερός που οι Γουόριορς δεν επέλεγαν συχνά πικ-εν-ρολ συνεργασίες, ώστε να επιτεθούν, με αποτέλεσμα να μην εκθέσουν τη μεγάλη αδυναμία του.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης ήταν το γεγονός ότι ο Τρίσταν Τόμπσον έκανε το πρώτο αξιόλογο παιχνίδι του σε αυτούς τους Τελικούς με 5 πόντους, 10 ριμπάουντ (4 επιθετικά) και 5 ασίστ ενώ ο Τζέι Αρ Σμιθ ήταν και αυτός ένας εκ των ευεργετημένων της κυκλοφορίας της μπάλας και της βαρύτητας των Τζέιμς και Έρβινγκ, με 15 πόντους και 5/9 τρίποντα. Όπως προαναφέρθηκε, οι Καβς ήταν μονίμως πρόθυμοι να κάνουν την έξτρα πάσα, άνοιξαν αποτελεσματικά το γήπεδο και ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τα δύο “πυρηνικά όπλα” τους, οι οποίοι δημιουργούσαν με τρομερή συνέπεια το δικό τους σουτ. Ακόμη, ο “πακτωλός” κερδισμένων φάουλ στο ξεκίνημα έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους (14/22 βολές στα πρώτα 12 λεπτά) ενώ είχαν τρομερή ενέργεια στα πρώτα λεπτά, “χτίζοντας” ένα ισχυρό προβάδισμα, το οποίο διατήρησαν μέχρι τέλους.

//platform.twitter.com/widgets.js

Στην αντίπερα όχθη, ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο μόνος απόλυτα συνεπής παίκτης του Γκόλντεν Στέιτ με 35 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, βγάζοντας το “ψωμί” του κυρίως από τη γραμμή των βολών (15/16). Σε αρκετές περιστάσεις φανέρωσε τον λόγο που αποτελεί έναν από τους κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών αλλά του έλειψε ένας συνεπής παρτενέρ, ώστε να θέσουν περισσότερους “γρίφους” στην αντίπαλη άμυνα.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε 16 πόντους μαζί με 14 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Παρότι έδωσε αδυσώπητες “μάχες” κάτω από το καλάθι, τα κακά rotations στην άμυνα του Γκόλντεν Στέιτ και η ατελείωτη ευστοχία του Κλίβελαντ δεν του επέτρεψε να διακριθεί ανασταλτικά. Στην επίθεση είχε 5/9 δίποντα αλλά μόλις 1/6 τρίποντα, με τους Καβς να επιλέγουν να “ζήσουν” με το ελεύθερο σουτ του και να δικαιώνονται. Ο Γκριν, όμως, “έκλεψε” την παράσταση κυρίως με τα νεύρα του , τα σκληρά φάουλ και με το συνεχές “τσατ” με τους διαιτητές.

Ο Στεφ Κάρι δεν κατάφερε να χτίσει έναν σταθερό ρυθμό, μένοντας στους 14 πόντους μαζί με 10 ασίστ, με τους Καβαλίερς να επιλέγουν συχνά το νταμπλ-τιμ ως τακτική προκειμένου να φύγει η μπάλα από τα χέρια του. Ο Κλέι Τόμπσον επέστρεψε στις κρύες μέρες του, έχοντας 13 πόντους με 4/11 σουτ ενώ ο Σον Λίβινγκστον ήταν η ευχάριστη έκπληξη με 10 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής. Παρά το γεγονός ότι μάζεψαν 16 επιθετικά ριμπάουντ, οι Γουόριορς δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αναχαιτίσουν τους Καβς, έχοντας μονάχα 11/39 τρίποντα. Ο κυριότερος τομέας στον οποίο υστέρησαν, όμως, ήταν το τρανζίσιον. Συγκεκριμένα, σκόραραν μονάχα 7 πόντους στο ανοικτό γήπεδο, το οποίο αποτελούσε το μεγαλύτερο “όπλο” τους, καθώς είχαν 33 πόντους ανά αγώνα στα 3 προηγούμενα ματς των Τελικών!

Το σύνθημα νίκης του Κλίβελαντ δόθηκε από την περίοδο, η οποία έληξε με σκορ 49-33 χάρη στην απίστευτη ευστοχία τους (7/12 τρίποντα), τη συνέπεια με την οποία έπαιρναν τα φάουλ αλλά και την εκμετάλλευση των λαθών των αντιπάλων στο ανοικτό γήπεδο. Η επίδοση αυτή ήταν και η κορυφαία στην ιστορία των Τελικών, με το πόδι να μην βγαίνει από το “γκάζι” ούτε στη 2η περίοδο. Οι Τζέιμς, Έρβινγκ και Λοβ είχαν ήδη 67 πόντους συνολικά (!) και τα λάθη ήταν απειροελάχιστα (μόλις 4), με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους ώστε να κάνουν παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Οι “dubs” δεν είχαν επαρκή προστασία του καλαθιού, μονιμοποιώντας το small-ball και το ημίχρονο έληξε με σκορ 86-68!

Η 3η περίοδος έμεινε στην ιστορία περισσότερο για τις ατασθαλίες των διαιτητών και των τσαμπουκάδων ανάμεσα στους παίκτες παρά για το μπάσκετ που παίχθηκε. Η ουσία ήταν ότι η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους, με το Κλίβελαντ να κόβει τα “πόδια” των “dubs” κάθε φορά που πήγαιναν να πλησιάσουν, ευστοχώντας από μακριά. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε στο +19 υπέρ των πρωταθλητών (115-96). Το Γκόλντεν Στέιτ ξεκίνησε με σερί 8-0 το 4ο δωδεκάλεπτο αλλά οι Έρβινγκ και Τζέιμς επανήλθαν στο παρκέ και επέβαλλαν την τάξη, στέλνοντας τη σειρά πίσω στο Όκλαντ και αποδεικνύοντας ότι έχουν ακόμη σφυγμό!

https://www.youtube.com/watch?v=Orvz3CjDRgQ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…