Κεντρική Διεθνή Αποχωρεί ο Μπαρτζώκας και στο βάθος… Σάρας!

Αποχωρεί ο Μπαρτζώκας και στο βάθος… Σάρας!

bartzokas

bartzokas

Έπειτα από μια ιδιαίτερα αποτυχημένη σεζόν γεμάτη από απανωτές αποτυχίες, πληθώρα τραυματισμών και κακής χημείας ανάμεσα σε αυτόν και τους παίκτες, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, κάτι που αποτελεί εδώ και καιρό επιθυμία των ιθυνόντων της ομάδας. Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο χθεσινό συμβούλιο των διοικητικών στελεχών, αν και η περίπτωση του Έλληνα προπονητή είναι πιο σύνθετη από ότι φαντάζει.

Συγκεκριμένα, η αποζημίωση που αξιώνει ο 52χρονος κόουτς είναι πολύ υψηλή, καθώς έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, με την ακριβή ποσότητα των χρημάτων που θα λάβει να μην έχει συγκεκριμενοποιηθεί ακόμη, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo. Ο Μπαρτζώκας ζητά να λάβει ολόκληρο το ποσό, κάτι, όμως, που δεν συμφέρει τους “μπλαουγκράνα”, διότι θα θυσιάσουν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του μπάτζετ τους, σύμφωνα πάντα με την καταλανική εφημερίδα. Μια πρώτη διαπραγμάτευση του εν λόγω θέματος έγινε την Παρασκευή ανάμεσα στον Έλληνα προπονητή και τον Νάτσο Ροντρίγκεθ αλλά τα χρήματα που του προσφέρονται είναι πολύ λίγα, ώστε να “σπάσει” το συμβόλαιό του.

Τα πρώτα σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Μπαρτζώκα ήδη κάνουν την εμφάνισή τους, με την Μπασκόνια να φαντάζει ως η πιο δυνατή υποψήφια ομάδα μέχρι στιγμής, σε περίπτωση που απολυθεί ο Σίτο Αλόνσο. Είναι δεδομένο, φυσικά πως, ούτε η Μπάρτσα κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

saras jasikevicius zalgiris coach

Ειδικότερα, το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους “παίζει” δυνατά για την αντικατάσταση του Έλληνα προπονητή, με τον κόουτς της Ζαλγκίρις Κάουνας να κάνει απίθανη δουλειά φέτος, παρουσιάζοντας ένα αξιοζήλευτο μοντέλο μπάσκετ με παίκτες περιορισμένης ποιότητας. Ο “Σάρας” απολαμβάνει την αγάπη των φίλων της Μπάρτσα, έχοντας αγωνιστεί συνολικά 4 σεζόν στην ομάδα και κατακτώντας την Ευρωλίγκα του 2003, καθώς και 2 πρωταθλήματα αλλά και 2 κύπελλα. Η Mundo Deportivo, όμως, τονίζει και τις δυσκολίες της κίνησης αυτής, με τον Γιασικεβίτσιους να έχει υψηλές απαιτήσεις ως προς το μπάτζετ της ομάδας ενώ υπάρχει και μια ιδιόμορφη παράμετρος.

Για να έχει τη δυνατότητα να κοουτσάρει ένας μη Ισπανός προπονητής σε ομάδα της χώρας θα πρέπει να έχει προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών στην Ευρωλίγκα. Ο Σάρας έχει προπονήσει τη Ζαλγκίρις επί 1.5 χρόνο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι πρώτος προπονητής στην Μπαρτσελόνα τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…