Κεντρική NBA Τζόναθον Σίμονς: Ο απόλυτος παίκτης-“κλειδί”! (vid)
NBA

Τζόναθον Σίμονς: Ο απόλυτος παίκτης-“κλειδί”! (vid)

jonathon simmons

jonathon simmons

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς έχουν την ιδιότητα να αναδεικνύουν σπουδαίους παίκτες από το πουθενά και να αξιοποιούν στο 100% κάθε διαθέσιμη μονάδα στο ρόστερ τους. Η καλοδουλεμένη “μηχανή” των “σπιρουνιών” έχει αποδειχθεί θαυματουργή για την καριέρα δεκάδων παικτών, οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έστρεψαν τα βλέμματα πάνω τους. Η επιτομή της περίπτωσης αυτής αντανακλάται στο πρόσωπο του Τζόναθον Σίμονς, ο οποίος μεγαλούργησε στη νικητήρια σειρά εναντίον των Χιούστον Ρόκετς.

Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη, περνώντας το κατώφλι του NBA μόλις πέρσι! Είχε αποτύχει σε αρκετές περιπτώσεις να ενταχθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη ενώ, περίφημη είναι και η ιστορία όπου είχε αναγκασθεί να πληρώσει 150 δολάρια σε ομάδα της D-League, προκειμένου να καταφέρει να κάνει δοκιμαστικά! Πλέον, όμως, ο Σίμονς έχει “ταρακουνήσει” για τα καλά τον “πλανήτη” του NBA, μετά την απόδοσή του απέναντι στο Χιούστον.

Συγκεκριμένα, ο Σίμονς τελείωσε τη σειρά με 13.2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα, σε 23.7 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα! Ήταν “κέρβερος” στην άμυνα, κάνοντας καταπληκτική δουλειά πάνω στον Τζέιμς Χάρντεν, κυρίως χάρη στην αθλητικότητα, τα γρήγορα πλάγια βήματα και τον physical τρόπο παιχνιδιού του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο “Beard” δεν κατάφερε να σουτάρει ούτε μία φορά στο χθεσινό ματς μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου, εν πολλοίς χάρη στην μανιώδη αλλά παράλληλα έξυπνη άμυνα του Σίμονς! Στο παρακάτω βίντεο αντικατοπτρίζονται όλα τα χαμένα σουτ του Χάρντεν, με τον Σίμονς να είναι ο κύριος αμυντικός στα περισσότερα από αυτά.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NKE9auHKxq0]

Ακόμη, μπορούσε να αλλάζει με άνεση στα μαρκαρίσματα, “πέφτοντας” πάνω σε πολλούς παίκτες των αντιπάλων, οι οποίοι κατέβαζαν σχεδόν πάντα κοντές πεντάδες. Όσον αφορά την επίθεση, ο κόουτς, Γκρεγκ Πόποβιτς είχε μια θαυματουργή ιδέα, βάζοντας τον Σίμονς στη θέση “4“, δημιουργώντας τη δική του εκδοχή του “small-ball“. Με τον τρόπο αυτό, θέλησε να φτιάξει μια πιο ευέλικτη πεντάδα, η οποία να ανταποκρίνεται σε πιο γρήγορους ρυθμούς και να μαρκάρει καλύτερα στην περιφέρεια. Η τακτική δούλεψε στο έπακρο, ο Σίμονς ήταν ο x-factor σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας και οι Σπερς ξεπέρασαν τον “σκόπελο” του run-n-gun των Ρόκετς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=RcUN5t45nAo]

Χάρη στην άγνοια κινδύνου που τον διακατείχε, ο Σίμονς κατέγραψε διψήφιο αριθμό πόντων στις 5 από τις 6 αναμετρήσεις των δύο ομάδων, με αποκορύφωμα το χθεσινό, 6ο ματς. Έκανε ρεκόρ καριέρας με 18 πόντους, ευστοχώντας σε σουτ από μέση και μακρινή απόσταση ενώ έμπαινε με τρομερή ταχύτητα και δύναμη στο καλάθι, επιτιθέμενος στα close-out. Οι ιθύνοντες των Σπερς “τρίβουν” τα χέρια τους, γνωρίζοντας ότι έχουν ήδη βρει ένα επιπλέον αξιόπιστο “όπλο”, ενόψει των αναμετρήσεων με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς!

 

//platform.twitter.com/widgets.js

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=M6qurQXAa98]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…