Κεντρική Διεθνή Το νέο φορμάτ του Basketball Champions League (pic)

Το νέο φορμάτ του Basketball Champions League (pic)

basketball champions league

basketball champions league

Η FIBA, με ανακοίνωσή της έδωσε στην δημοσιότητα το νέο φορμάτ που θα έχει το Basketball Champions League από την καινούργια σεζόν.

Στην διοργάνωση θα πάρουν μέρος 56 ομάδες (οι 32 στην κανονική περίοδο), ενώ οι αγώνες θα διεξάγονται Τρίτη και Τετάρτη, ώστε να μην επηρεάζονται τα εθνικά πρωταθλήματα. Ακόμα, οι σύλλογοι θα έχουν και δύο εβδομάδες ξεκούραση τα Χριστούγεννα.

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου, με τις 8 ομάδες που θα προκύψουν από τους τρεις γύρουν, να εισέρχονται απευθείας στους ομίλους.

Η regular season θα αρχίσει στις 10 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Φεβρουαρίου, με τις 32 ομάδες που προκύπτουν να φτιάχνουν 4 ομίλους των οκτώ ομάδων. Οι 4 πρώτες ομάδες περνάνεν απευθείας στα play off, ενώ η και η θα παίξουν στο FIBA Europe Cup. H και η αποκλείονται.

Οι αγώνες των “16” και των “8” θα γίνουν 6 έως 14 Μαρτίου και από 27 Μαρτίου μέχρι 4 Απριλίου αντίστοιχα, με τις αναμετρήσεις να είναι διπλές και να κρίνονται στη διαφορά πόντων. Ακόμα, το Final Four θα διεξαχθεί 4-6 Μαΐου.

Δείτε εδώ την φωτογραφία:

inner

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…