Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Στόχος μας στον τελικό ήταν να περιορίσουμε Σπανούλη και Πρίντεζη”

“Στόχος μας στον τελικό ήταν να περιορίσουμε Σπανούλη και Πρίντεζη”

bogdanovic 1

bogdanovic 1

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έγραψε στο blog της Ευρωλίγκα για την κατάκτηση του τροπαίου, που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει, σχολίασε τα δύο εμπόδια που βρήκε η Φενέρμπαχτσε στο Final 4, την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό.

Ακόμη ο Σέρβος γκαρντ αναφέρθηκε στο στοίχημα που έχασε ο Ντατόμε από τον Άντιτς, ενώ κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο Βελιγράδι το 2018.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο παίκτης της Φενέρμπαχτσε:

“Είμαστε οι πρωταθλητές της Ευρωλίγκα ! Τι υπέροχο συναίσθημα! Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας: κάθε πρωί που ξυπνάω, τα σκέφτομαι όλα ξανά και είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Στα αλήθεια συνέβη! Δούλεψα πολύ σκληρά για αρκετά χρόνια για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα. Όταν ήμουν στην Παρτίζαν, δεν είχα καλές ευκαιρίες για να πάρω το τρόπαιο, αλλά από όταν ήρθα στην Φενέρ, άρχισα να σκέφτομαι πόσο υπέροχα θα ήταν να πάρω τον ευρωπαϊκό τίτλο. Είδα τις πιθανότητες στην ικανότητά μου και σκέφτηκα πως μπορώ να το κάνω. Είναι απίστευτο! Όπως έχω πει ξανά, θα αντάλλασσα όλα τα ατομικά μου βραβεία για την Ευρωλίγκα.

Πιθανόν να μην το ξέρετε, αλλά έπαιξα στην τζούνιορ Ευρωλίγκα το 2010. Έφτασα στον τελικό κόντρα στην INSEP και ήμουν… άποντος! Αυτή ήταν και η πρώτη μου επαφή με το Final 4και σκεφτόμουν πόσο ωραία θα ήταν να παίζω εκεί. Το είχα εκμυστηρευτεί στον Βέσελι πριν από δύο εβδομάδες και ήταν κι αυτός σε εκείνο το Final 4 με την Παρτίζαν! Τού είπα: “Μπορείς να το φανταστείς; Σε έβλεπα σε εκείνο το Final 4 από τις κερκίδες”! Και τώρα είμαι συμπαίκτης του και πήραμε μαζί την Euroleague! Είχα παίξει χάλια σε εκείνον τον τελικό, αλλά ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για εμένα. Θυμάμαι που μου είχε πει ο ατζέντης μου ότι πολλοί άνθρωποι είχαν έρθει να με δουν, επειδή ήταν το πρώτο μου μεγάλο παιχνίδι. Ένιωσα αμέσως την πίεση και είχα αρρωστήσει πριν από εκείνο το ματς. Τώρα πια είναι όλα στο παρελθόν, επειδή… τώρα νίκησα στον μεγάλο τελικό με την Φενέρ!

Δεν ήταν εύκολο, όμως. Είχαμε να νικήσουμε δύο μεγάλες ομάδες, την Ρεάλ και τον Ολυμπιακό. Το “κλειδί” με την Ρεάλ ήταν ότι τους σταματήσαμε από το να παίξουν γρήγορα. Και είχαν περισσότερα λάθη από ασίστ, οπότε κάναμε καλή δουλειά. Προετοιμάσαμε το παιχνίδι έτσι: κόντρα σε μια ομάδα σαν την Ρεάλ πρέπει να έχεις τέλεια ισορροπία στην άμυνα και να φτάσεις πριν από εκείνους, ώστε να μην παίζουν στο τρανζίσιον. Τα πήγαμε καλά και όλα ξεκίνησαν από την καλή άμυνα. Όσον αφορά τον τελικό, ξέραμε πως έπρεπε να σιγοντάρουμε τους δύο παίκτες – κλειδιά του Ολυμπιακού, τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Ωστόσο, είχαν παίξει χωρίς τον Σπανούλη στην έδρα μας και ήταν κοντά στο να μας νικήσουν, συν ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν σε ένα ματς. Ξέραμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από εκείνους στον τελικό και αυτό ακριβώς κάναμε. Δεν νομίζω πως είχε κάποιος αμφιβολίες για το γεγονός ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο παρκέ εκείνο το Σαββατοκύριακο.

Η περσινή μας εμπειρία βοήθησε πολύ. Νικήσαμε την Μπασκόνια στην παράταση και χάσαμε έπειτα από την ΤΣΣΚΑ, επίσης στην παράταση. Σε αντίθεση με τον περσινό τελικό, φέτος αρχίσαμε να παίζουμε πολύ πολύ καλά από την πρώτη φάση. Από όταν αρχίσαμε να παίζουμε συγκεντρωμένα και επιθετικά και στις δύο μεριές του παρκέ, δεν υπήρχε αμφιβολία πως ήμασταν έτοιμοι. Αλλά και πάλι, είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις ενάντια σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ. Κατά την διάρκεια της σεζόν, δυσκολευόμασταν πολύ στις τρίτες περιόδους, αλλά όχι αυτή την φορά. Παίξαμε όλοι μαζί, ενωμένοι, και νικήσαμε!

Πανηγυρίσαμε μπροστά στους οπαδούς μας, που ήταν όλοι απίστευτοι. Όλοι τρελάθηκαν μόλις ο Μαχμούτογλου σήκωσε ψηλά το τρόπαιο! Τι αυτοπεποίθηση! Ένα από τα καλύτερα στιγμιότυπα ήταν σίγουρα όταν ο Άντιτς έκοψε το μαλλί του Ντατόμε. Δεν συνηθίζεις να βλέπεις κάτι τέτοιο στο παρκέ. Νομίζω ήταν πέρυσι όταν έβαλαν το στοίχημα. Ο Άντιτς είπε ότι αν πάρουμε το τρόπαιο, θα έκοβε το μαλλί του Ντατόμε κι εκείνος συμφώνησε. Δεν ξέρω που είναι τώρα το μαλλί του. Κάποιος είπε ότι το έβαλε σε μια τσάντα, αλλά δεν ξέρω αν το κράτησε ή όχι! Υπήρχε μια απίστευτη ατμόσφαιρα στο γήπεδο και η παρέλαση ήταν φοβερή! Είναι κάτι που σού δίνει μεγαλύτερο κίνητρο.

Έχω μεγάλο σεβασμό για τους οπαδούς της Φενέρ. Όλη την σεζόν γέμιζαν το γήπεδο και ήξερα πως δεν θα μας απογοητεύσουν στο Final 4. Μάς έδωσαν φοβερή ενέργεια. Αυτή η Euroleague είναι για όλους τους οπαδούς μας, ειδικά για εκείνους που ήταν δίπλα μας σε όλη την σεζόν.

Μην ξεχάσετε πως το Final 4 του 2018 θα γίνει στην γενέτειρά μου, το Βελιγράδι! Η Ευρωλίγκα πήρε μια σπουδαία απόφαση με το να διοργανώσει το επόμενο Final 4 στο Βελιγράδι. Είναι μια ωραία πόλη για να την επισκεφτείς και πολλοί δεν το ξέρουν αυτό. Οπότε, αν πάτε στο Final 4, να φροντίσετε να επισκεφθείτε όλα τα αξιοθέατα και να μάθετε την ιστορία τους. Είναι μια ζωντανή πόλη και το φαγητό απίστευτο! Οι άνθρωποι εκεί αγαπούν το μπάσκετ και θα τους καλωσορίσουν όλους. Προσπαθήστε να είστε εκεί, θα λατρέψετε την όλη εμπειρία“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …