Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σπανούλης: “Είμαστε αουτσάιντερ αλλά έχουμε το know-how”

Σπανούλης: “Είμαστε αουτσάιντερ αλλά έχουμε το know-how”

spanoulis paul sef

spanoulis paul sef

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα, ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για θέματα ποικίλης ύλης, με το Final Four της Κωνσταντινούπολης να βρίσκεται μόλις 1 εβδομάδα μακριά (19-21 Μαΐου). Ο “V-Span” αναφέρθηκε εκτενώς στην αγωνιστική και ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας ενόψει του μεγάλου ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ παρέθεσε τη δική του άποψη για τα πεπραγμένα της φετινής σεζόν και τη σειρά εναντίον της Αναντολού Εφές στα πλέι-οφ.

Σχετικά με το νέο σύστημα της διοργάνωσης, ο ηγέτης του Ολυμπιακού τόνισε πως έχει πολύ θετική άποψη: “Ήταν διασκεδαστική χρονιά. Όλοι απόλαυσαν το νέο σύστημα, γιατί παίζεις κόντρα σε όλους. Είναι πολύ ανταγωνιστικό σύστημα και στο τέλος οι καλύτερες ομάδες προκρίνονται στα πλέι-οφ. Δεν μπορείς να κρυφτείς από κανέναν και, ακόμη κι αν δεν παίξεις καλά σε κάποιο σημείο, οι καλές ομάδες αντιδρούν. Ο κόσμος το απόλαυσε, όπως και οι παίκτες”.

Η σειρά με την Εφές ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αλλά η ομάδα έδειξε τον απαιτούμενο χαρακτήρα, σύμφωνα με τον αρχηγό της: “Ήταν μία δύσκολη κατάσταση για εμάς, γιατί βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Χάσαμε το αβαντάζ έδρας, αλλά τέτοια πράγματα συμβαίνουν σε σειρές των πλέι-οφ. Ποτέ δεν ξέρεις. Αντιδράσαμε όμως και δείξαμε χαρακτήρα για άλλη μία φορά. Καταφέραμε κάτι ιδιαίτερο για την ομάδα γιατί, το να επιστρέφουμε στο Final Four είναι κάτι πολύ μεγάλο για τον οργανισμό”.

Ακόμη, ο Σπανούλης μίλησε και για τις πανέμορφες αναμνήσεις που έχει από το θριαμβευτικό Final Four της Κωνσταντινούπολης το 2012: “Υπέροχες αναμνήσεις! Δεν είχαμε ξεκινήσει καλά εκείνη τη σεζόν αλλά στο τέλος είχαμε καταφέρει να προκριθούμε ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Θυμάμαι πως κανείς δεν περίμενε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, αλλά εμείς πιστεύαμε στους εαυτούς μας και μείναμε αποφασισμένοι. Κάθε φορά που γυρνάμε στην Κωνσταντινούπολη -και ειδικά τώρα που θα βρεθούμε στο ίδιο γήπεδο- μας έρχονται στο μυαλό σπουδαίες αναμνήσεις”.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να νικήσει εις διπλούν τους “ερυθρόλευκους” στην κανονική περίοδο αλλά αυτό δεν δείχνει να ανησυχεί τον “Kill Bill” ενόψει του ημιτελικού: “Η ΤΣΣΚΑ μας νίκησε δύο φορές στην κανονική περίοδο και αυτό έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν. Τα παιχνίδια του Final Four είναι διαφορετικά, επομένως δεν μας νοιάζει τι έγινε. Τώρα είναι η ώρα του Final Four και ό,τι συνέβη ανήκει στο παρελθόν. Το δεύτερο ματς πάντως ήταν σημαντικό για εμένα, γιατί προερχόμουν από τραυματισμό”.

Επίσης, η παράδοση δείχνει να ευνοεί τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη προσωπικά, διότι έχει νικήσει σε 4 σερί ημιτελικούς Final Four αλλά το μόνο που μετράει πλέον για εκείνον είναι η καλή κατάσταση του ίδιου και της ομάδας: “Θα βρούμε όλες τις απαντήσεις στο παρκέ. Μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα, αλλά δεν μας νοιάζει αν παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ, τη Φενέρμπαχτσε ή τη Ρεάλ. Νοιαζόμαστε μόνο για τους εαυτούς μας και για το να είμαστε στην κατάλληλη κατάσταση. Πρέπει να διαγράψουμε τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ. Για μένα, το μεγάλο κλειδί είναι να βρίσκεσαι στη σωστή κατάσταση την κατάλληλη στιγμή. Να είσαι έτοιμος για την πρόκληση, να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου”.

Επιπροσθέτως, ο “V-Span” αναφέρθηκε και στους παίκτες-βαρόμετρα της ΤΣΣΚΑ, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την ποιότητα των Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό: “Είναι δύο πολύ σημαντικοί παίκτες, αλλά επίσης υπάρχει και ο Κάιλ Χάινς. Μπορεί να μην έχει τους ίδιους αριθμούς, αλλά ποιος νοιάζεται; Δεν μπορείς να μετρά την επίδραση κάποιου παίκτη από τους αριθμούς. Όποιος ξέρει μπάσκετ, καταλαβαίνει ότι ο Κάιλ Χάινς είναι το ίδιο σημαντικός με τους Τεόντοσιτς και Ντε Κολό. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες καθώς διαθέτουν σπουδαίο ρόστερ. Πολλοί παίκτες μπορούν να έχουμε επίδραση όπως ο Τζάκσον, ο Χίγκινς και ο Βοροντσέβιτς“.

Τέλος, ο Σπανούλης φρόντισε να χρίσει τον Ολυμπιακό ως αουτσάιντερ αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι η ομάδα διαθέτει την “τεχνογνωσία”, ώστε να προοδεύσει: “Ναι, φυσικά είμαστε το αουτσάιντερ. Μιλάμε για ομάδες που έχουν διπλάσιο ή τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Εμείς έχουμε χημεία και την ίδια ομάδα που έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τί χρειάζεται για να νικήσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…