Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σφαιρόπουλος: “Φαβορί η ΤΣΣΚΑ” (vid)

Σφαιρόπουλος: “Φαβορί η ΤΣΣΚΑ” (vid)

sfairopoulos

sfairopoulos

Το Final Four της Πόλης πλησιάζει με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί το 4ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του. O Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πως κύλησε όλη η σεζόν για τους πρωταθλητές Ελλάδος, ενώ χαρακτήρισε φαβορί την αντίπαλο των “ερυθρόλευκων” στον ημιτελικό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
“Ακόμα θεωρώ πως δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Το Final Four είναι το τελευταίο στάδιο, αλλά όχι το τέλος. Αρχικά είχαμε πει πως θέλαμε να περάσουμε στα πλέι οφ, γιατί πέρσι δεν είχαμε περάσει. Οταν περάσαμε στους “8“, είπαμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας και μετά να κερδίσουμε στα πλέι οφ. Εγινε κι αυτό. Είναι μία σημαντική και θετική έκβαση. Είναι πολύ σημαντικό ότι είμαστε ξανά στο Final Four. Είναι κάτι, αλλά όπως έχω πει και στους παίκτες μας το να πας στο Final Four είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι τίτλος. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κερδίσουμε και να πάρουμε κάτι παραπάνω, πάλι παιχνίδι με παιχνίδι, πρώτα με τον ημιτελικό και μετά με το καλό το επόμενο παιχνίδι.”

Για το νέο format της Euroleague:
“Το άγνωστο πάντα σε προβληματίζει, γιατί ήταν μία σεζόν με 30 παιχνίδια και περισσότερα ταξίδια. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Δεν είναι όπως με την πρώτη φάση που είτε έβγαινες πρώτος είτε τρίτος, ήταν το ίδιο, γιατί μεσολαβούσε το Τοp 16. Από την άλλη θεωρούσα καλό ότι υπήρχε αυτή η μεγάλη αγωνιστική περίοδος, γιατί οι καλές ομάδες δείχνουν την σταθερότητά τους και μπορούν να ξεπεράσουν ένα δύο κακά αποτελέσματα που μπορούν να τους τύχουν. Ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ σταθερή πορεία σε όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου. Ηταν μία ομάδα που από ένα σημείο και μετά βρήκε ρυθμό και κέρδιζε μέσα έξω. Εκανε κάποιες ήττες που δεν έπρεπε, όπως σχεδόν όλες οι ομάδες, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ήταν ότι έπειτα από μία κακή ήττα αντιδρούσαμε καλά. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για να μην μας κοστίζει αυτή η ήττα και να μην ακολουθήσουν μία δεύτερη και τρίτη που ίσως θα μας έβαζε σε κρίση. Ηταν σημαντική η σταθερότητα που δείξαμε.”

Για τις δυο στιγμές που ξεχωρίζει από την σεζόν:
“Θα μου επιτρέψετε να μην πω μόνο δύο. Η μία ήταν μετά την ήττα στην Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία. Εγιναν κάποιες κινήσεις και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία και κάποια πράγματα. Η ομάδα μπήκε στον σωστό δρόμο και προχώρησε. Ενα δεύτερο κρίσιμο σημείο ήταν μετά το τρίτο παιχνίδι στα πλέι οφ με την Εφές που ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Ηταν ένα κρίσιμο σημείο για το πώς θα νικήσουμε στο τέταρτο παιχνίδι και να γυρίσει η σειρά. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στις δύο πολύ άσχημες στιγμές με τους τραυματισμούς του Ντάνιελ Χάκετ και του Ματ Λοτζέσκι. Ηταν πολύ σοβαροί τραυματισμοί. Οταν τόσο καλοί παίκτες και καλά παιδιά τραυματίζονται, γενικά όταν κάποιος παίκτης μου τραυματίζεται, είμαι πολύ στεναχωρημένος. Πραγματικά οι παίκτες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι τραυματισμοί, όμως, είναι μέσα στη ζωή, αυτό έχουμε πει στους παίκτες. Πρέπει και θα γίνουν πιο δυνατοί και θα επιστρέψουν δριμύτεροι.”

Για το αν η σειρά με την Μπαρτσελόνα την σεζόν 2014-15 ήταν πιο δύσκολη από αυτή με την Εφές;
“Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Ηταν και οι δύο πολλές δύσκολες. Με την Μπαρτσελόνα παίζαμε με μειονέκτημα έδρας και ο Ολυμπιακός δεν είχε νικήσει ποτέ στη Βαρκελώνη. Ξεκινήσαμε το πρώτο παιχνίδι με κάποιους παίκτες που είχαν γυρίσει από τραυματισμό και δεν ήμασταν καλοί. Είχαμε χάσει εύκολα. Ηταν κρίσιμο σημείο να γυρίσει μετά το 1-0. Δουλέψαμε δύο μέρες πάρα πολύ για να αλλάξουμε την ροή της σειράς. Σπάσαμε την έδρα και φέραμε την σειρά με 1-1 στο ΣΕΦ. Δεν ήταν εύκολα τα παιχνίδια στο ΣΕΦ. Κερδίσαμε στα τελευταία λεπτά. Ιδίως το τέταρτο παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Χρειαζόταν κόπος και προσπάθεια για να κερδίσουμε τρεις συνεχόμενες φορές την Μπαρτσελόνα. Το ίδιο έγινε με την Εφές παρόλο που είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά χάσαμε δύο παιχνίδια που θα μπορούσαμε να τα είχαμε κερδίσει. Η Εφές είναι μία πολύ αθλητική ομάδα, έχει επιθετικό ταλέντο και παίκτες που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά. Ηταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε την σειρά. Αφού την γυρίσαμε, είδατε πως το πέμπτο παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Στα τελευταία λεπτά πήραμε μία διαφορά. Δεν μπορώ να πω ποια σειρά ήταν πιο δύσκολη. Ηταν πολύ δύσκολες και οι δύο.”

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
“Θα πω αυτό που είπα πριν από τα πλέι οφ. Εχουμε προετοιμαστεί για αυτά τα σημαντικά παιχνίδια όλη την χρονιά. Δεν περιμένουμε τώρα να δουλέψουμε για να γίνουμε καλύτεροι και να πάμε να παίξουμε το Final Four. Εχουμε δουλέψει με υψηλούς στόχους, ποιοτική δουλειά, με μέθοδο και καλή προετοιμασία όλα τα παιχνίδια. Αυτή η εμπειρία και ο τρόπος δουλειάς αντικατοπτρίζουν την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Τώρα που πάμε στο Final Four το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε έναν πολύ καλό ρυθμό. Ξέρουμε ποια είναι η ΤΣΣΚΑ, και πως η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη. Η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί, γιατί είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι μία ομάδα που έχει ταλέντο κι έναν βασικό κορμό που παίζει μαζί για πολλά χρόνια. Πρέπει να βρούμε τις αδυναμίες τους, να δουλέψουμε έξυπνα και να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας.

Οσο πιο πιστά ακολουθήσουμε το πλάνο μας, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουμε για να κάνουμε κάτι καλό. Πρώτα θα πάμε να παίξουμε τον ημιτελικό. Για εμάς η προσπάθειά μας είναι να συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι, να αναλύσουμε το παιχνίδι του αντιπάλου και το πώς πρέπει να παίξουμε στην άμυνα και πού να χτυπήσουμε στην άμυνα. Αφοσιωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι. Επειδή με ρωτήσατε για τον κόσμο, θέλω να πω πως πολλοί λένε πως υπάρχει ευνοϊκή παράδοση. Υπάρχει ευνοϊκή παράδοση, αλλά δεν παίζουν οι παραδόσεις μέσα στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό στις 19/05 είναι οι παίκτες να είναι στην καλύτερη κατάσταση για να αποδώσουν το καλύτερο που μπορούν. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στις προπονήσεις και στον ψυχολογικό τομέα για να είμαστε έτοιμοι.”

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ράτζα και Κούκοτς στις εξέδρες της «Σταρκ Αρένα»

Στη «Σταρκ Αρένα» οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς. Ο Ντίνο Ράτζα μαζί με τον Τόνι Κούκοτς …