Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Σε βάθος χρόνου παίρνεις αυτό που αξίζεις”

“Σε βάθος χρόνου παίρνεις αυτό που αξίζεις”

742011

sfairopoulos

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αφιέρωσε την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four, στη μνήμη της Ιωάννας Στάχτου-Αγγελοπούλου, ενώ έδωσε τα εύσημα στη διοίκηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

Ο Γιάννης Σφαίροπουλος ξεκίνησε τη συνέντευξη με μια αφιέρωση:”Τη μέρα αυτής της μεγάλης χαράς της ομάδας και μιλώντας εκ μέρους όλων των μελών, θέλω να την αφιερώσω στη μνήμη της συζύγου του προέδρου μας, της κυρίας Ιωάννας Αγγελοπούλου“.

Για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές είπε:”Νομίζω πως ήταν πολύ σκληρή σειρά. Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Η Εφές, από τον Φεβρουάριο, παίζει πάρα πολύ καλά και κέρδισε τα περισσότερα παιχνίδια της μέχρι τώρα. Παλέψαμε από την αρχή για να έχουμε το αβαντάζ έδρας και τα καταφέραμε. Η σειρά ξεκίνησε με μία σπουδαία εμφάνιση, αλλά στη συνέχεια η Εφές έδειξε την ποιότητα της και πήρε το πλεονέκτημα.

Για εμάς, το πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν το τέταρτο, γιατί ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μομέντουμ και στο τρίτο ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο Game 4, δείξαμε ένα μεγάλο παράδειγμα του χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Όλοι έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη νίκη και πήραμε πίσω το αβαντάζ έδρας.

Όσον αφορά στο πέμπτο ματς, ήταν μία σκληρή μάχη. Η Εφές πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είχαμε κακή παραγωγή πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ επιτρέψαμε κι αρκετούς πόντους στην Εφές. Ήταν πολύ σημαντικό ότι στο ημίχρονο συζητήσαμε και προσπαθούσα να τους ηρεμήσω και να τους δώσω κουράγιο, ώστε να γίνουν πιο επιθετικοί.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βγάλαμε πολλή ενέργεια και πήραμε άμεσα ένα προβάδισμα. Γενικά, στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν πιο σκληροί και ειδικά στην άμυνα. Το ματς ήταν ανοικτό μέχρι τέλους, αλλά στα τελευταία δύο λεπτά είχαμε καλές αποφάσεις, βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και πήραμε το προβάδισμα που μας έδωσε τη νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, αξίζουν αυτή τη συμμετοχή στο Final Four. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του σταφ, έκαναν ο, τι περνούσε από το χέρι τους για να είναι έτοιμη η ομάδα. Για τη συνέχεια, μπορώ να πω ότι είμαστε χαρούμενοι, αλλά πάμε στο Final Four ώστε να παλέψουμε για τις πιθανότητές μας. Δεν τελείωσε ακόμη. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μας. Έσπρωξαν την ομάδα προς τη νίκη και τους θέλουμε πάντα κοντά μας, ώστε να μας βοηθούν με τη φωνή τους”.

Πρώτα από όλα, αυτό είναι επιτυχία της διοίκησης. Συνεχίζουν αυτή την επιτυχημένη συνταγή και είναι και μαγκιά τους. Πρέπει να τους πούμε για άλλη μία φορά συγχαρητήρια. Χτίζουν πάνω σε έναν βασικό κορμό και πρώτα τα εύσημα ανήκουν στους προέδρους μας. Αν αλλάζει η ομάδα συνέχεια, δεν μπορείς να έχεις επιτυχίες. Οι πρόεδροι κρατούν παίκτες που έχουν αποκτήσει εμπειρίες κι όλα τα επιτεύγματα οφείλονται σε αυτό.

Σχετικά με το ότι ο Ολυμπιακός καταρρίπτει το αξίωμα του «ο, τι πληρώσεις, παίρνεις”:Να σας πω ένα παράδειγμα. Ο Παπαπέτρου που είναι πιο νέος, ήταν πολύ καθοριστικό σήμερα, γιατί πριν δύο χρόνια έπαιξε τελικό Ευρωλίγκας κι έχει πάρει δύο πρωταθλήματα. Έχει μπολιαστεί στη νοοτροπία της ομάδας κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλοι”.

Για το αν πήγαν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στο Final Four, τόνισε: “Για μένα, δεν πρέπει να υπάρχουν πλέι οφ. Όταν παίζεις 30 αγώνες και φτάνεις σε ένα σημείο, σημαίνει ότι έχουν περάσει μία διαδικασία οκτώ μηνών με διάφορες συνθήκες.Η Φενέρμπαχτσε απέκλεισε, βέβαια, τον Παναθηναϊκό, αλλά όσον αφορά στον Ολυμπιακό θεωρώ ότι έδειξε μία σταθερότητα. Χάσαμε και παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσουμε. Σε βάθος χρόνου παίρνεις αυτό που αξίζεις και νομίζω πως τελικά παίρνεις αυτό που αξίζεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…