Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Σε ένα Final 4 πρέπει να είσαι πιο έτοιμος πνευματικά”

“Σε ένα Final 4 πρέπει να είσαι πιο έτοιμος πνευματικά”

sfairopoulos 1

sfairopoulos 1

O Oλυμπιακός επικράτησε στο “Nick Gallis Hall” του Άρη με 8477, για τον δεύτερο αγώνα των πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τονίζει ότι για να πάει μία ομάδα στο Final 4 πρέπει να είναι πνευματικά έτοιμη, ενώ υπογράμμισε γιατί οι παίκτες του σούταραν τόσο πολύ από το τρίποντο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:
“Σήμερα ξέραμε ότι θα έχουμε έναν διαφορετικό αντίπαλο από αυτόν που είδαμε στο ΣΕΦ. Γιατί ο Άρης εδώ είναι πολύ καλύτερος. Μπήκαμε δυνατά στην αρχή, επιβάλαμε τον ρυθμό μας, όμως, κάπου εκεί χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Είδαμε μέχρι και να παίρνουμε αμυντικό ριμπάουντ και να δίνουμε τη μπάλα στον αντίπαλο. Αυτό είναι καθαρά θέμα έλλειψης συγκέντρωσης, θεωρήσαμε πως το παιχνίδι θα τελείωνε εύκολα, όμως, ο Άρης αντέδρασε, πλησίασε στο σκορ και μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο στις αρχές, πέρασε μπροστά.

Πιστεύω μετά την ανάπαυλα μπήκαμε και πάλι συγκεντρωμένοι, ξεκινήσαμε καλά το δεύτερο ημίχρονο, πήραμε διψήφια διαφορά, πήραμε τη μεγαλύτερη διαφορά στο 35’, αλλά και πάλι εκεί χαλαρώσαμε, δεχτήκαμε εύκολους πόντους, δώσαμε 14 επιθετικά ριμπάουντ και αυτό σημαίνει έλλειψη συγκέντρωσης. Κρατάμε τα καλά στοιχεία και το 2-0 και πλέον κοιτάζουμε το Final 4 και τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.”

Για τα πολλά τρίποντα που σούταραν οι παίκτες του:
“Κοιτάξτε, ο Άρης παίζει ένα στυλ μπάσκετ που κλείνει τους διαδρόμους και τα lay up, μένουν μέσα στη ρακέτα. Όταν δεν έχεις λοιπόν διάδρομο προς το καλάθι, αναγκαστικά πρέπει να βγάλεις τα ελεύθερα σουτ, να τα βρεις και με καλές προϋποθέσεις και έξτρα πάσες, να βρεις τα ελεύθερα σουτ. Το κάναμε, γι’ αυτό και τα καλά ποσοστά.”

Για το Final 4 που ακολουθεί:
“Όταν πας να παίξεις ένα Final 4, η συγκέντρωση πρέπει να είναι μεγαλύτερη από σήμερα. Πνευματικά πρέπει να είσαι πιο έτοιμος για ένα Final 4, γιατί ορισμένοι παίκτες δεν ήταν σήμερα πνευματικά έτοιμοι. Θέλουμε να δούμε καλές άμυνες όπως σήμερα ή καλή κυκλοφορία της μπάλας που βρήκαμε και σήμερα. Σίγουρα όλα τα καλά μας διαστήματα, θέλουμε να τα δούμε και στο Final 4. Τα ματς του Final 4, είναι εντελώς διαφορετικά γιατί είναι και διαφορετική η πίεση ενός Final 4 ή ενός ημιτελικού του ελληνικού πρωταθλήματος.”

Ο Κεμ Μπιρτς, από την πλευρά του, δήλωσε:
“Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πετύχει πολλούς πόντους. Πέτυχαν 41 πόντους. Αλλά η εμφάνιση μας στο τρίτο δεκάλεπτο μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Δεν παίξαμε τόσο καλά ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά η τρίτη περίοδος μας έδωσε τη νίκη.”

Για το τι πρόκειται να δούμε από την ομάδα ενόψει του Φάιναλ Φορ, τόνισε:
“Aυτή τη στιγμή κοιτάζουμε το Final 4. Είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία το Final 4. Θέλαμε σήμερα να κλειδώσουμε την πρόκριση και να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ πως το σημερινό παιχνίδι ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία από αυτά που έρχονται.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

Στο Βελιγράδι για το Παρτιζαν – Ολυμπιακος βρίσκεται  ο Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα Μιλουτί…