Κεντρική NBA Πανέτοιμος ενόψει των Τελικών ο Ιγκουοντάλα (vid)
NBA

Πανέτοιμος ενόψει των Τελικών ο Ιγκουοντάλα (vid)

andre iguodala warriors

andre iguodala warriors

Ο Άντρε Ιγκουοντάλα δεν βρισκόταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Τελικών Δύσης εναντίον των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο “Iggy” υπέστη τραυματισμό στο αριστερό γόνατο κατά τη διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού της εν λόγω σειράς, με συνέπεια να μην πατήσει παρκέ στο επόμενο ματς και να αγωνιστεί για πολύ περιορισμένο χρόνο στα δύο τελευταία. Πλέον, όμως, με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να έχουν απολαύσει μια ιδιαίτερα σεβαστή ποσότητα ξεκούραστων ημερών, ο φόργουορντ των “dubs” μοιάζει πανέτοιμος, ώστε να ριχτεί στη “μάχη” εναντίον των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Αισθάνομαι καλά“, τόνισε ο Ιγκουοντάλα, όπως αναφέρει η Mercury News, με τα νέα αυτά να ακούγονται χαρμόσυνα στις τάξεις της ομάδας. Τα γρήγορα πόδια του, η δύναμη, η αθλητικότητα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο βάζει τα χέρια πάνω στην μπάλα τον καθιστούν ως έναν απροσπέλαστο αμυντικό, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πλέον στα καλύτερα χρόνια του. Αναμένεται να είναι ο κύριος αμυντικός πάνω στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, αν και το μαρκάρισμα αυτό θα αλλάζει συχνά (Ντρέιμοντ Γκριν, Κλέι Τόμπσον, Κέβιν Ντουράντ), με τον Ιγκουοντάλα να αναδεικνύεται MVP των Τελικών του 2015 χάρη στις ικανότητές του στον ανασταλτικό τομέα.

Οι μέσοι όροι του Ιγκουοντάλα στα φετινά πλέι-οφ δεν είναι κάτι το αξιοσημείωτο, έχοντας 6.5 πόντους ανά αγώνα σε 25.3 λεπτά συμμετοχής στις σειρές με τους Μπλέιζερς και τους Τζαζ ενώ, το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε στη σειρά με τους Σπερς “βύθισε” περαιτέρω τους αριθμούς του (2.8 πόντοι ανά αγώνα σε 12.8 λεπτά συμμετοχής). Ο χρόνος που θα μένει στο παρκέ πρόκειται να αυξηθεί απέναντι στους Καβς, δεδομένου ότι ο κόουτς, Μάικ Μπράουν θα τον χρησιμοποιεί συχνά σε small-ball πεντάδες, μαζί με τους Ντουράντ, Γκριν, Τόμπσον και Κάρι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…