Κεντρική NBA Όταν το NBA βρισκόταν στα “σπάργανα” (vid)
NBA

Όταν το NBA βρισκόταν στα “σπάργανα” (vid)

philadelphia warriors

philadelphia warriors

Το επίσημο κανάλι του NBA στο YouTube αποφάσισε να κάνει μια ιδιαίτερα μεγάλη “βουτιά” στο παρελθόν, σε μια εποχή που το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη έκανε δειλά-δειλά τα πρώτα του βήματα προς τη “δόξα” και όταν η διοργάνωση ονομαζόταν BAA (Basketball Association of America). Στα πλέι-οφ συμμετείχαν μονάχα 6 ομάδες, περίπου 8.000 άνθρωποι παρακολουθούσαν τους αγώνες και οι κανονισμοί που ίσχυαν τότε έκαναν το άθλημα να μην θυμίζει σε τίποτα τα φλας και την “αστραφτερή” εικόνα του σήμερα!

Στους Τελικούς είχαν αναμετρηθεί οι Φιλαδέλφια Γουόριορς, πρόγονοι των σημερινών “dubs” και οι Σικάγο Σταγκς, οι οποίοι διαλύθηκαν το 1950! Το παρακάτω βίντεο αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και είναι διαφωτιστικό των βασικών αρχών που ίσχυαν στο παιχνίδι. Οι παίκτες επέλεγαν συχνά να τελειώνουν τις φάσεις με χουκ, το τζαμπ-σουτ δεν είχε εγκαθιδρυθεί στο ρεπερτόριο των παικτών, με τη μηχανική τους στο σουτ να μοιάζει πολύ περίεργη ενώ η βασική τακτική ήταν μία: Το give-n-go, το οποίο θεωρείται ως το παλαιότερο “σύστημα” στην ιστορία του μπάσκετ!

Οι Γουόριορς κατέκτησαν το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν, κερδίζοντας τους Σταγκς με συνολικό σκορ 4-1 στη σειρά των Τελικών. Αν και δεν υπήρχε το βραβείο του MVP των Τελικών εκείνη την περίοδο, κορυφαίος παίκτης ήταν με διαφορά ο Τζο Φουλκς, ο πρώτος μεγάλος σκόρερ του NBA. Ο Φουλκς ολοκλήρωσε τη σειρά με 26.2 πόντους ανά αγώνα, σκοράροντας 44 φορές εντός πεδιάς και πετυχαίνοντας 43 ελεύθερες βολές. Ενδεικτικό της κυριαρχίας του ήταν το γεγονός ότι ο δεύτερος σκόρερ της σειράς, Τσικ Χάλμπερτ είχε μονάχα 14.4 πόντους ανά αγώνα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…