Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Όταν πας στον πόλεμο, δεν κοιτάς τα όπλα του άλλου”

“Όταν πας στον πόλεμο, δεν κοιτάς τα όπλα του άλλου”

Sfairopoulos4

Sfairopoulos4

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετράει αντίστροφα προκειμένου να βρεθεί στο δεύτερο Final Four της καριέρας του έχοντας τα ηνία του Ολυμπιακού, με τον ίδιο να μιλάει στη Media Day για το πως “κύλησε” έως τώρα η σεζόν, τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για το μεγάλο μπάτζερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

“Μπήκαμε στην τελική ευθεία, καθώς είμαστε στη βδομάδα του Final Four. Για αυτά τα παιχνίδια προετοιμαζόμαστε όλη την χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι σαν τον καλό μαθητή στο σχολείο και χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα. Δεν χρειάζεται δηλαδή να διαβάσουμε τις τελευταίες τρεις μέρες. Δουλέψαμε όλη την χρονιά, πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Παίζουμε με μία πολύ καλή και σταθερή ομάδα στην Ευρώπη”, δήλωσε αρχικά ο έμπειρος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος και συμπλήρωσε.

“Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, γνωρίζουμε την δυναμική και την ποιότητά της. Ως αουτσάιντερ, θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο και στο τέλος θα δούμε τι θα έχει συμβεί”.

Σε ερώτηση για το αν νιώθει καλύτερα με τον Σπανούλη ως δικό του παίκτη σε σχέση με το 2012: “Σίγουρα είναι καλύτερα τώρα. Είναι καλύτερα που είμαι εδώ, όχι μόνο λόγω του Βασίλη, αλλά όλων των παιδιών. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουμε δουλέψει πολύ. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα μας είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Αυτό είναι πάνω από όλα. Φυσικά υπάρχουν, ρόλοι, ο ηγέτης και ο βασικός κορμός. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες και απαιτώ από όλους να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στην τελική ευθεία πρέπει να είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα”.

Για το γεγονός πως οι ξένοι της ομάδας δεν έχουν παραστάσεις από Final Four: “Η ομάδα έχει ποιότητα και παίκτες που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε υψηλές απαιτήσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επίσης σημαντικό είναι πως έχουμε πολύ καλό σύνολο. Αυτοί που έχουν εμπειρία μιλούν στα παιδιά, το προπονητικό τιμ είναι από πάνω τους για να είναι έτοιμοι. Δεν είναι καινούρια αυτά που ζητάμε. Πρέπει να κάνουμε πολύ καλά όσα δουλεύουμε μέσα στην χρόνια.

Είναι θέμα συγκέντρωσης, θέλησης και μεθόδου. Όποιος καταλαβαίνει πως αυτή η δουλειά που έγινε σε βάθος χρόνου, θα είναι έτοιμος τώρα. Δεν ζητάμε καινούρια πράγματα, αλλά αυτό που έχουμε δουλέψει όλη την χρονιά”.

Τέλος, για το πολύ μεγάλο μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ: “Στον πόλεμο δεν κοιτάμε τι πολεμοφόδια έχουν οι άλλοι. Πάμε εκεί με τον καλύτερο στρατό. Τα μπάτζετ δεν παίζουν. Δεν χρειάζεται να σχολιάσω τα μπάτζετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…