Κεντρική Basket League Άρης Όταν ο Ραΐτσεβιτς “έφερνε” το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο…

Όταν ο Ραΐτσεβιτς “έφερνε” το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο…

ariskoupa

ariskoupaΜέρα επετείου για τον Άρη… Ηταν σαν σήμερα (4/5) πριν ακριβώς 14 χρόνια (το 2003) όταν οι “κίτρινοι” κατακτούσαν το Champions Cup. Ο τελικός είχε γίνει στο Παλέ και ο Άρης κέρδισε την Πρόκομ με 84-83 (στην φωτογραφία βλέπετε τον άλλοτε αρχηγό της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τον Γιάννη Λάππα) σε ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος (στα ημιτελικά οι “κίτρινοι” κέρδισαν την Χέμοφαρμ με 73-66). Για να “έρθει” εκείνο το τρόπαιο στον Άρη, χρειάστηκε η βοήθεια του Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του Άρη!

Ο Γουίλι Σόλομον είχε μειώσει -με βολή- σε 82-83 πριν το τέλος του αγώνα (περίπου στα 4” πριν την λήξη) αλλά αστόχησε στην δεύτερη βολή. Εκεί όμως βρέθηκε ο Σέρβος (Ραΐτσεβιτς) και με δίποντο μετά από κερδισμένο ριμπάουντ, διαμόρφωσε το τελικό 84-83 “σηκώνοντας” το Παλέ στο… πόδι. Τότε τεχνικός του Άρη ήταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ενώ εκείνο το τρόπαιο (που το “έφερε” ο Ραΐτσεβιτς με το καλάθι του) ήταν το τρίτο του Άρη μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1993 και το Κόρατς το 1997.

Αναλυτικά οι πόντοι του Άρη: Σόλομον 32 (4), Στακ 14, Γκαγκαλούδης 12 (1), Ραΐτσεβιτς 9, Λικχολίτοφ 6, Λάππας 5, Γκργκατ 3, Αγγέλοφ 2, Πρ. Νικολαΐδης 1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…