Κεντρική NBA Ο… σουτέρ, Ντρέιμοντ Γκριν! (vid)
NBA

Ο… σουτέρ, Ντρέιμοντ Γκριν! (vid)

draymond green

draymond-green

Ο Ντρέιμοντ Γκριν ολοκλήρωσε την φετινή κανονική περίοδο, σουτάροντας μόλις με 30.8% στα σουτ 3 πόντων, ευστοχώντας 81 φορές σε 76 ματς πίσω από τη γραμμή των 7.25. Οι αριθμοί αυτοί “φωτογραφίζουν” έναν μέτριο σουτέρ, κάτι που ίσχυε καθολικά. Οι αντίπαλες ομάδες επέλεγαν να του δίνουν το σουτ, καθώς ήταν αδύνατο να μαρκάρουν επαρκώς κάθε παίκτη της “πυρηνικής μηχανής” των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Η μηχανική του στο σουτ θεωρείται αρκετά δυσλειτουργική, αν και έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, καθώς, όταν μπήκε για πρώτη φορά στο NBA, το 2012, δεν μπορούσε με τίποτα να σουτάρει από μακριά. Στα φετινά πλέι-οφς, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλήρως.

Συγκεκριμένα, ο σταρ των “πολεμιστών” εκτελεί με 54.5% από τη γραμμή του τριπόντου στα 6 παιχνίδια της post-season, προσθέτοντας έναν ακόμη προβληματισμό στο κεφάλι των αντίπαλων παικτών και προπονητών! Το ποσοστό αυτό τον τοποθετεί στην 5η θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τους Ντέρον Γουίλιαμς, Νόρμαν Πάουελ, Μαρκ Γκασόλ και Τόνι Πάρκερ. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, όμως, είναι η συχνότητα, με την οποία ευστοχεί.

Ο Γκριν έχει πετύχει 18 τρίποντα σε 6 παιχνίδια, όντας στην 7η θέση της κατάταξης! Το γεγονός ότι έχει ευστοχήσει περισσότερες φορές από παίκτες όπως ο Κλέι Τόμπσον, ο Έρικ Γκόρντον και ο Τζέιμς Χάρντεν είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, με τους Γουόριορς να μοιάζουν ακόμη πιο ασταμάτητοι, όταν ο “Money” βρίσκει τον στόχο από μακριά!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6kS5gd4hN4Q]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…