Κεντρική Διεθνή “Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες πιθανότητες για τελικό Ευρωλίγκας”

“Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες πιθανότητες για τελικό Ευρωλίγκας”

ian vougioukas

ian-vougioukas

Ο Ίαν Βουγιούκας έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφερόμενος στην καριέρα του μακριά από την Ελλάδα, αλλά και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Παράλληλα, ο σέντερ της Λοκομοτίβ Κουμπάν, μίλησε για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού Superfoods από τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και για τις επαφές που είχε με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ευρωπαϊκή πορεία της Λοκομοτίβ: “Η ομάδα είχε φτιαχτεί για να κατακτήσει το Eurocup. Τελικά αποκλειστήκαμε στον ημιτελικό από τη Μάλαγα που είναι πολύ σοβαρή ομάδα και τελικά κατέκτησε το τρόπαιο”.

Για την ΤΣΣΚΑ: “Στην έδρα μας τους νικήσαμε. Σίγουρα ήταν κουρασμένη και στην Ευρωλίγκα. Τώρα θα είναι πολύ πιο δύσκολο να τα καταφέρουμε. Έχουμε καλή ομάδα και στη μέρα μας είμαστε δυνατοί, αλλά τότε έπαιξε ρόλο η κούρασή τους. Πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που θα βάλει μπελάδες στον Ολυμπιακό“.

Για τα μειονεκτήματα της ΤΣΣΚΑ: «Η αδυναμία της είναι ταυτόχρονα και η δύναμή της. Οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό είναι δυο μεγάλοι παίκτες, αλλά τα περιμένουν όλα από αυτούς. Αν κάποιος καταφέρει να περιορίσει αυτούς τους δυο, έχει καλές πιθανότητες να τη νικήσει”.

Για την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Εφές: “Κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Πέρα από τον Σπανούλη, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που κρατάει έναν κορμό αρκετά χρόνια τώρα. Έχει ένα ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι δεν θα είναι η ίδια ομάδα με τότε, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό”.

Για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Φενέρ: “Υπήρξε μια δυσαρέσκεια από τον κόσμο και τους παίκτες για τον τρόπο που αποκλείστηκε. Το να χάσει δυο ματς στο ΟΑΚΑ ήταν μεγάλη έκπληξη. Ήταν κάτι που δεν άρεσε σε κανέναν, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω”.

Για την καριέρα του μακριά από την Ελλάδα: “Κλείνω τον πέμπτο χρόνο εκτός Ελλάδας. Υπάρχουν καλά και κακά. Μου λείπει η χώρα, η οικογένεια και οι φίλοι μου και περιμένω πώς και πώς να γυρίζω το καλοκαίρι. Νομίζω όμως ότι βάσει της πορείας μου σε όλες αυτές τις ομάδες, η απόφαση να φύγω ήταν τελικά σωστή”.

Για το ενδεχόμενο να πάει στην ΑΕΚ: “Υπήρξε ενδιαφέρον και το καλοκαίρι και μέσα στη χρονιά. Δεν ξέρω τι θα γίνει αυτό το καλοκαίρι, αλλά έχω σκοπό να κάτσω εδώ. Η Ελλάδα, ευτυχώς ή δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένει”.

Για το ενδεχόμενο να πάρει η Λοκομοτίβ «wild card» για την Ευρωλίγκα: “Το έχω ακούσει κι εγώ. Η ομάδα το προσπαθεί, το θέλουμε, αλλά δεν ξέρω αν η Ευρωλίγκα θέλει μια ομάδα από το Κράσνονταρ, που δεν είναι τόσο προσβάσιμο μέρος. Μακάρι να γίνει και να παίξω μια ακόμα χρονιά Ευρωλίγκα“,

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …