Κεντρική Γυναίκες “Να βγάλουμε πάθος στο Eurobasket “

“Να βγάλουμε πάθος στο Eurobasket “

Η Εθνική Ελλάδος των Γυναικών προετοιμάζεται για το Eurobasket του 2017, με την Αφροδίτη Κοσμά να αναφέρεται σε αυτό. Η Ελληνίδα αθλήτρια τόνισε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό μας στην Τσεχία, τονίζοντας πως στόχος είναι η τρίτη θέση στον όμιλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

“Καταρχήν είμαστε χαρούμενες που έχει μαζευτεί η οικογένεια της εθνικής. Είναι η αγαπημένη μας ομάδα και κάποιες από εμάς έχουμε ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στη διοργάνωση. Δουλεύουμε στην άμυνα, που είναι και το δυνατό μας σημείο, και χτίζουμε και κάποια κομμάτια στην επίθεση. Υπάρχει βέβαια ακόμη δουλειά μπροστά μας. Έχουμε και κάποια φιλικά όπου θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα“, ανέφερε αρχικά η Αφροδίτη Κοσμά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική:”. “Οι ομάδες είναι όλες καλές και σε όποιον όμιλο και να ήμασταν, θα είχαμε δυσκολίες. Έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν δύσκολες ομάδες και έχουμε φέρει εις πέρας την αποστολή μας. Η Γαλλία και η  Σερβία ήταν το ζευγάρι του τελικού στο προηγούμενο ευρωπαϊκό, έχουμε δύσκολο έργο αναμφισβήτητα, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Στόχος μας είναι η τρίτη θέση του ομίλου και αντίπαλός μας γι’ αυτό θα είναι η Σλοβενία. Αυτό είναι το παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε και όπου θα μας εξασφαλίσει την  θέση για να περάσουμε στους χιαστί αγώνες”.

Τέλος, ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο για την Εθνική, σημειώνοντας χαρακτηριστικά. “Ένα από τα γνωρίσματα της εθνικής είναι το πάθος. Δεν τα παρατάμε ποτέ και η ομάδα διαθέτει μεγάλη ψυχή. Αυτό θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στα γήπεδα της Τσεχίας. Είναι δύσκολο να περάσουμε στην επόμενη φάση, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο γι’ αυτή την ομάδα. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Το εμείς είναι πάνω απο το εγώ… Πρώτα απ’ όλα για μας είναι η εθνική ομάδα. Δείχνουμε πάθος καταθέτοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας στο παρκέ”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού προχωράει τον σχεδιασμό της για τη νέα χρονιά και παράλλη…