Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Κόσμος με την πλάτη… γυρισμένη

Κόσμος με την πλάτη… γυρισμένη

kosmos paok

kosmos paokΕίναι από τα μεγαλύτερα “αγκάθια” που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια… Το θέμα της στήριξης από τον κόσμο είναι συνεχώς μέσα στα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του “Δικεφάλου” οι οποίοι πολύ συχνά αναφέρονται σε αυτό σε δημόσιες τοποθετήσεις τους. Το ebasket.gr ρώτησε και έμαθε τα επίσημα στοιχεία σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου του ΠΑΟΚ στο “Παλατάκι” για τα εντός έδρας ματς της κανονικής περιόδου.

Την σεζόν 2014-15 η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν έκτη στο πρωτάθλημα σχετικά με την προσέλευση σε εντός έδρας ματς έχοντας συνολικά 22.651 εισιτήρια (μαζί με τα διαρκείας). Εκείνη την χρονιά ο “Δικέφαλος” είχε τερματίσει τρίτος στην κανονική περίοδο, άρα δεν κρίνεται ικανοποιητική η στήριξη του κόσμου… Κάτι που ισχύει και για την αγωνιστική περίοδο 2015-16, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν πέμπτος στο πρωτάθλημα (με ένα κεκλεισμένων των θυρών αγώνα) με 15.514 εισιτήρια (μαζί με τα διαρκείας).

Θυμίζουμε πως ο “Δικέφαλος” εκείνη την σεζόν (2015-16) προχώρησε σε ηχηρές μεταγραφές, όπως την απόκτηση των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη (αλλά φάνηκε πως αυτές οι κινήσεις δεν “τράβηξαν” τους φίλους του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, έβαλε βέβαια και η ομάδα το… χεράκι της σε αυτό με το 0/4 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αλλά και τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Φάρο).

Πάμε και στην σεζόν 2016-17… Σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου, ο ΠΑΟΚ ήταν έκτος στο πρωτάθλημα με 21.089 εισιτήρια (μαζί με τα διαρκείας). Ποιος τον πέρασε πέρα από τους τρεις “μεγάλους” της Αθήνας και τον Άρη; Ο Προμηθέας Πατρών ήταν πέμπτος στα εισιτήρια και είχε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου από τον “Δικέφαλο”…

kosmosTo όραμα… λείπει

Αν μη τι άλλο, τα παραπάνω στοιχεία “δείχνουν” πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο του, ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη προς το τμήμα μπάσκετ του “Δικεφάλου”. Γιατί έχει γίνει αυτό; Μεγάλη μερίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ στέκονται στο ότι λείπει το όραμα και αυτός είναι ο λόγος που δεν “συγκινούνται” να βρεθούν στο γήπεδο. Στέκονται, επίσης, στο ότι η ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο… ταβάνι το οποίο δεν μπορεί να το “σπάσει”.

Φυσικά αυτό οφείλεται στο οικονομικό καθώς ο ΠΑΟΚ -τουλάχιστον με τα νυν δεδομένα- δεν έχει τις δυνατότητες να “φτιάξει” ένα μπάτζετ όπως ο Άρης και η ΑΕΚ (και φυσικά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός)… Ακόμη βέβαια και όταν ο “αιώνιος” αντίπαλος του ΠΑΟΚ (Άρης) και η “Ενωση” δεν ήταν στα καλύτερά τους και οι “ασπρόμαυροι” ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία, η προσέλευση στο “Παλατάκι” πάλι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του ΠΑΟΚ!

Ο κόσμος του “Δικεφάλου” είναι γεγονός πως δεν είναι και ο πιο… μπασκετικός που υπάρχει (έχει όμως διάθεση να στηρίξει όταν βλέπει μια πολύ καλή προσπάθεια που τον “ελκύει” και πολύ παλαιότερα με ένα συνδυασμό -καλών- έμπειρων παικτών όπως ο Μουλαομέροβιτς, ο Νίλσεν ή ο Γιούρκοβιτς και νέων όπως οι Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος και Μαυροκεφαλίδης η ομάδα της Θεσσαλονίκης “έπιανε” κορυφή και ήταν πολύ ψηλά στα εισιτήρια), αυτό είναι κάτι που το βλέπουν και το συζητούν οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν είναι απαιτητικοί. Υπάρχουν οπαδοί του “Δικεφάλου” που “μένουν” στο ότι οι “ασπρόμαυροι” δεν “δείχνουν” ικανοί να “ενοχλήσουν” τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (και δεν εννοούν μεμονωμένα για ένα-δυο ματς την σεζόν) και βάσει αυτού αλλά και δεδομένου ότι… απουσιάζει το όραμα στην ομάδα, προτιμούν να μην στηρίζουν όπως θα έπρεπε τον “Δικέφαλο”.

Αντικειμενικά η διοίκηση Πρέλεβιτς έχει προσπαθήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με τις όχι μεγάλες οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει. Απλώς θα πρέπει να βρεθεί και ο τρόπος να δοθεί το… απαραίτητο όραμα στον κόσμο του “Δικεφάλου”, του οποίου η δύναμη είναι γνωστή αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…