Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Ισως επηρέασε η πίεση…”

“Ισως επηρέασε η πίεση…”

aSoulis-MarkopoulosΟ Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, για την φετινή σεζόν ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει… κανένα σενάριο για τον ίδιο και την Εθνική. Συγκεκριμένα τόνισε:

“Συγχαρητήρια στον Άρη. Ευχαριστώ όλο το τιμ και την διοίκηση. Σήμερα θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Ο Τσόχλας είπε πως είναι στενοχωρημένος και αυτό δείχνει το πάθος που είχαν τα παιδιά να κερδίσουν. Δεχτήκαμε 52 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, κάτι περίεργο για εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο γυρίσαμε το ματς. Στους δύο πόντους χάσαμε έναν αιφνιδιασμό, ο Άρης πέτυχε δύο μεγάλα καλάθια, πήρε την ψυχολογία και πήρε το ματς”.

Για την διαχείριση της ήττας στο πρώτο ματς με τον Άρη: “Επειδή είναι μια νέα ομάδα, με άπειρους παίκτες, δεν είναι τόσο εύκολο. Οταν έχεις παίκτες που δεν έχουν παίξει παιχνίδια, όπως ο Ασκα, είναι δύσκολο. Ισως επηρέασε η πίεση του παιχνιδιού”.

Για την πέμπτη θέση και τι πρόσημο “αφήνει”: “Δεν το σκέφτεσαι… Ξεκινώντας το πρωτάθλημα, δεν ξέρεις που θα φτάσεις. Να το κρίνεις με βάση το μπάτζετ, με βάση το μπάσκετ που ήθελες να παίξεις; Δεν μπορείς να πεις. Σίγουρα θέλαμε κάτι παραπάνω να κάνουμε. Από την στιγμή που δεν το πετυχαίνεις, σίγουρα στενοχωριέσαι γιατί τελειώνεις νωρίς…”.

Για την ευστοχία 15% στα τρίποντα στον αγώνα με τον Άρη: “Δεν είμαστε εύστοχοι στα τρίποντα φέτος. Για να ανοίξεις την ρακέτα, πρέπει να σουτάρεις. Αλλα μπαίνουν και άλλα όχι. Ο Άρης νομίζω είχε 67% ευστοχία και στο τέλος κατέβηκε στο 43%. Σίγουρα έδεξαν βιασύνη οι παίκτες, θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη επιλογή”.

Για το μέλλον του για τον ΠΑΟΚ και γενικότερα για την ομάδα: “Δεν σκεφτόμαστε τίποτα αυτή την στιγμή”.

Για τα σενάρια περί Εθνικής: “Δεν υπάρχει τίποτα, κανένα σενάριο”.

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να είναι καλύτερος την νέα σεζόν: “Μπορείς να πάρεις παίκτες από τους Σέλτικς και μπορείς να πας καλύτερα του χρόνου… Θα ήθελα να πάρω καλύτερους παίκτες, υψηλού επιπέδου, για να πάμε καλά. Ισως χρειαστεί καλύτερη χημεία και σίγουρα πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου για να μην έχεις τους φετινούς τραυματισμούς. Επίσης θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλες νίκες. Οταν κάνεις μεγάλη νίκη, έτσι γίνεσαι ομάδα. Ηταν καλό που βάλαμε νέα παιδιά φέτος για να καταλάβουν κι αυτοί τι πρέπει να κάνουν για την νέα ομάδα”.

Τσόχλας: “Αδοξο τέλος στην χρονιά…”

Ο Απόλλων Τσόχλας είπε:

“Είναι δύσκολη στιγμή, τελείωσε άδοξα η χρονιά. Είμαστε στενοχωρημένοι. Για το ματς δεν έχω να πω πολλά. Ο Άρης πέτυχε σουτ και άνοιξε το ματς αλλά είμαι πιο στενοχωρημένος γιατί πιστεύω ότι είχαμε καλά παιδιά φέτος και είχαμε καλύτερα στοιχεία από πέρυσι. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αν και το πιστεύαμε. Ηταν καλός ο Άρης και ξέφυγε και μετά ήταν δύσκολο. Ηταν δύσκολο να το διαχειριστούμε, αν και γυρίσαμε το ματς. Ισως δεν διαβάσαμε και τον αγώνα καλά. Δεν ξέρω αν ήταν από το άγχος”.

Για την συνέχεια της καριέρας του στον ΠΑΟΚ και αν παραμείνει: “Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, με τιμάει αυτό και ελπίζω όλα να πάνε καλά”.

Για την φετινή σεζόν: “Είμαι στενοχωρημένος. Κάναμε ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Είχαμε και πολλές ατυχίες. Αν δεν είχαμε ατυχίες, θα την παίρναμε την τέταρτη θέση. Δεν μπορώ να πω τι πρόσημο βάζω. Ολα τα παιδιά ήταν καλά, η ομάδα ήταν καλή. Θα μου αφήσει ένα θετικό πρόσημο η σεζόν για όλα αυτά που είπα. Επίσης, είναι κέρδος που ένα παιδί 19 ετών έπαιζε βασικός. Ο Κόνιαρης μπορεί να βοηθήσει και την Εθνική στο μέλλον”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …