Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Ύμνοι” της Ευρωλίγκα για Σλούκα!

“Ύμνοι” της Ευρωλίγκα για Σλούκα!

kostas sloukas

kostas sloukas

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα ετοίμασε ένα υπέροχο αφιέρωμα στον Κώστα Σλούκα, επιλέγοντας τον Έλληνα άσο ως “Signature Star” της Φενέρμπαχτσε ενόψει του Final Four της Κωνσταντινούπολης (19-21 Μαΐου). Η εμπειρία, οι ηγετικές ικανότητες αλλά και η αυταπάρνηση του 27χρονου τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης στο αφιέρωμα αυτό, με τον Σλούκα να είναι ένας εκ των ακρογωνιαίων λίθων της τουρκικής ομάδας, στην προσπάθειά της να κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της!

Αναλυτικά το αφιέρωμα της Ευρωλίγκα στον Κώστα Σλούκα: “Όταν ο Κώστας Σλούκας εισέλθει στο παρκέ του “Sinan Erdem Dome“, θα έχει επιστρέψει στο μέρος που βοήθησε, ώστε να συντελεσθεί ένα από τα κορυφαία φινάλε τελικών στην ιστορία του μπάσκετ. Ο Σλούκας κέρδισε τον πρώτο, από τους 2 συνεχόμενους, τίτλο του στην Κωνσταντινούπολη με τον Ολυμπιακό το 2012. Πλέον, βρίσκεται στο Final Four για 5η φορά τα τελευταία 6 χρόνια. Στις 4 προηγούμενες παρουσίες του, δεν έχασε ποτέ στον ημιτελικό, παίζοντας μονίμως στον τελικό”.

“Όντας εκ των ηγετών των μικρών Εθνικών ομάδων, οι οποίες κέρδισαν 4 μετάλλια σε 5 χρόνια, Ο Σλούκας κατάφερε να μεταφέρει αυτή την επιτυχία και στο υψηλότερο επίπεδο. Μόλις 1 καλοκαίρι χώριζε το τελευταίο μετάλλιο του Σλούκα σε διοργάνωση νέων από την πρώτη του κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Σε αμφότερες τις νικητήριες σεζόν του Ολυμπιακού, ερχόταν από τον πάγκο, όντας εξαιρετικός στη θέση του πλέι-μέικερ“.

“Είναι πάντοτε ψύχραιμος και συγκροτημένος και ποτέ δεν φοβάται όταν το παιχνίδι είναι στην “κόψη του ξυραφιού”. Το μπασκετικό του IQ του επιτρέπει να ξεχωρίζει εν μέσω των δυσκολότερων καταστάσεων και των μεγαλύτερων παιχνιδιών, όπως το Final Four. Πέρσι, κέρδισε μια θέση στην καρδιά εκατομμυρίων οπαδών της Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό εναντίον της Λαμποράλ Κούτσα, καθώς σκόραρε κρίσιμα καλάθια στην 4η περίοδο και την παράταση, οδηγώντας τη Φενέρ στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της”.

“Φέτος, στα 27 του χρόνια, ο Σλούκας έχει κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ασίστ και ποσοστό εύστοχων τριπόντων, παρά το γεγονός ότι έμεινε εκτός για 6 ματς, εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο. Η Φενέρ είχε ρεκόρ 2-4 χωρίς αυτόν αλλά ο θαρραλέος γκαρντ ανάρρωσε στο κατάλληλο χρονικό διάστημα, με τη Φενέρ να νικά και στα 4 παιχνίδια μετά την επιστροφή του. Πλέον, έχουν επιστρέψει στο Final Four, ώστε να γιορτάσουν μια για πάντα!”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…