Κεντρική NBA Η πρωτοφανής καθίζηση του Χάρντεν σε αριθμούς (vid)
NBA

Η πρωτοφανής καθίζηση του Χάρντεν σε αριθμούς (vid)

james harden houston rockets

james harden houston rockets

Ήταν με διαφορά μια από τις πιο απογοητευτικές εμφανίσεις της καριέρας του, αποτυγχάνοντας να οδηγήσει τους Χιούστον Ρόκετς σε μονοπάτια επιτυχιών. Η κόπωση αλλά και το κρύωμα που τον ταλαιπωρούσε καθ’όλη τη διάρκεια της σειράς ίσως έπαιξαν σε έναν βαθμό τον ρόλο τους, σε ό,τι αφορά τη σωματική του κατάσταση αλλά ο Τζέιμς Χάρντεν όφειλε να δώσει ένα καλύτερο φινάλε στην καταπληκτική φετινή του σεζόν. Ο “Beard” ήταν μίλια μακριά από τον καλό εαυτό του και αυτό φαίνεται και στους αριθμούς.

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο Χάρντεν περιορίστηκε μόλις στους 10 πόντους, με 2/9 τρίποντα και 0/2 δίποντα (!), έχοντας ακόμη 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 6 λάθη και 6 προσωπικά φάουλ! Η ασφυκτική άμυνα των Σπερς δεν του επέτρεψε να σουτάρει μέχρι τα μισά της 2ης περιόδου, με το παιχνίδι να έχει ήδη πάρει τον δρόμο του. Τόσο ο Τζόναθον Σίμονς, όσο και οι ψηλοί των Σπερς τον αναχαίτισαν θαυμάσια, με τον Χάρντεν να αδυνατεί να βρει τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο, ώστε να εκτελέσει.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NKE9auHKxq0]

Επίσης, οι Ρόκετς πέτυχαν μόλις 66.1 πόντους ανά 100 κατοχές στα 36 λεπτά που ο Χάρντεν έμεινε στο παρκέ, σε μια από τις χειρότερες επιδόσεις του σούπερ-σταρ της ομάδας! Το στατιστικό αυτό δεν είναι τυχαίο, μιας και οι “ρουκέτες” πέτυχαν 28 λιγότερους πόντους από το Σαν Αντόνιο, όσο βρισκόταν στο παρκέ, κάτι που δεν έχει επαναλάβει σε κανένα άλλο παιχνίδι φέτος, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, Μπεν Γκόλιβερ!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι οι 10 πόντοι του Χάρντεν είναι οι λιγότεροι που έχει πετύχει σε αγώνα πλέι-οφ από το 2012, όταν ακόμη αγωνιζόταν στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ! Οι Σπερς, μάλιστα, τον υποχρέωσαν και στη 2η μικρότερη συγκομιδή πόντων τα τελευταία 5 χρόνια, με τους 13 πόντους που πέτυχε στο 2ο ματς. Τα “σπιρούνια” ανακάλυψαν τον τρόπο περιορισμού του, με αποτέλεσμα να “βραχυκυκλώσουν” ολόκληρη την λειτουργία της ομάδας!

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…