Κεντρική Basket League Άρης Οι φίλοι του Άρη “αγγίζουν”… κορυφή δύο σερί σεζόν!

Οι φίλοι του Άρη “αγγίζουν”… κορυφή δύο σερί σεζόν!

arislaos

arislaosΗ αγάπη του κόσμου του Άρη προς το τμήμα μπάσκετ είναι πολύ μεγάλη. Αυτό είναι γνωστό, αυτό φαίνεται και από την παρουσία τους στο Παλέ το οποίο αποτελεί πολύ “καυτή” έδρα, με τους οπαδούς των “κιτρίνων” να ξέρουν να δημιουργούν πανέμορφη ατμόσφαιρα. Σε σχέση με την σεζόν 2014-15, η βελτίωση σε ό,τι αφορά την προσέλευση στο “σπίτι” του Άρη στα ματς της κανονικής περιόδου (μαζί και τα διαρκείας τα παρακάτω νούμερα), φαίνεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς…

Aς δούμε τα επίσημα στοιχεία για τα οποία ρώτησε και έμαθε το ebasket.gr. Την συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο (2014-15) οι “κίτρινοι” είχαν συνολικά 28.906 εισιτήρια (δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) και ήταν τέταρτοι στο πρωτάθλημα. Την σεζόν 2015-16 τα πράγματα άλλαξαν πολύ… Ο Άρης ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου με 49.183 εισιτήρια! Και φέτος (2016-17) τα πράγματα δεν ήταν καθόλου άσχημα.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του Άρη!

Ο Άρης ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα (αναφορικά με την προσέλευση) έχοντας 39.958 εισιτήρια, με ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών. Τον πέρασε μόνο ο Παναθηναϊκός στα εισιτήρια (τρίτος ο Ολυμπιακός και τέταρτη η ΑΕΚ)… Δεδομένου πως οι “κίτρινοι” την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τερμάτισαν τέταρτοι στην κανονική περίοδο και δεν είχαν τόσο ανταγωνιστικό αγωνιστικό προφίλ όπως πέρυσι (2015-16), η εικόνα στις κερκίδες του Παλέ κρίνεται άκρως ικανοποιητική.

arislaosssΣε κάθε περίπτωση ο κόσμος του Άρη τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει την μεγάλη στήριξή του στην ομάδα (όχι ότι παλαιότερα δεν την έδειχνε, απλώς στεκόμαστε στην σύγκριση σε σχέση με την σεζόν 2014-15) και αν μη τι άλλο… ξεχωρίζει και “αγγίζει” κορυφή -σε σχέση με άλλες ομάδες- σε ό,τι αφορά την προσέλευση στο γήπεδο.

Είναι γεγονός πως η έλευση Λάσκαρη και η μεγάλη προσπάθεια που κάνει η νυν διοίκηση (παρά την μεγάλη και σε ορισμένες στιγμές υπερβολικά αυστηρή κριτική που δέχεται) έχει δώσει όραμα στους φίλους του Άρη. Φυσικά μεγάλη προσπάθεια έκανε και ο Λευτέρης Αρβανίτης μέχρι να “ορθοποδήσουν” οι “κίτρινοι” και να ξεπεράσουν διάφορα οικονομικά “αγκάθια” τα οποία ταλαιπώρησαν πολύ την ομάδα της Θεσσαλονίκης (θυμίζουμε πως υπήρχε μέχρι και απαγόρευση μεταγραφών από την FIBA).

Σε κάθε περίπτωση, το δεδομένο είναι πως ο Άρης με τον κόσμο που έχει, διαθέτει ένα πολύ σημαντικό “όπλο” στις τάξεις του και υπάρχουν οι βάσεις για να πετύχει μεγάλα πράγματα μελλοντικά. Όπως άλλωστε επιβάλλει η τεράστια ιστορία του…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…