Κεντρική NBA Η αριθμητική σκιαγράφηση του θριάμβου των Γουόριορς! (pics)
NBA

Η αριθμητική σκιαγράφηση του θριάμβου των Γουόριορς! (pics)

steph curry kevin durant

steph curry kevin durant

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς συνηθίζουν να μην αφήνουν το πόδι από το “γκάζι” μέχρι το τέρμα της διαδρομής, όταν ο αντίπαλός του φαντάζει ανίσχυρος και ανίκανος να τους κοιτάξει στα μάτια. Η συνθήκη αυτή επαληθεύτηκε και χθες, με τους “πολεμιστές” να “κονιορτοποιούν” τους Σαν Αντόνιο Σπερς με σκορ 136-100, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των Τελικών της Δύσης και θέτοντας μια σειρά από τρομερά στατιστικά επιτεύγματα, τα οποία οδήγησαν σε αυτό το σκορ-“μαμούθ”.

Συγκεκριμένα, οι Γουόριορς πέτυχαν 136 πόντους σε αγώνα πλέι-οφ για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια (1977), την εποχή δηλαδή που μεσουρανούσε ο Ρικ Μπάρι και ο Τζαμάλ Γουιλκς! Ακόμη, οι 136 πόντοι, με τους οποίους φόρτωσαν το καλάθι των Σπερς είναι οι πιο πολλοί που έχουν δεχθεί τα “σπιρούνια” από το 1990, όσον αφορά την post-season και οι περισσότεροι επί ημερών Γκρεγκ Πόποβιτς. Οφείλει, σαφώς να υπενθυμιστεί το γεγονός ότι η ήττα αυτή ήταν η 3η χειρότερη στην πλέι-οφ ιστορία τους μετά τη 47άρα που είχαν δεχθεί από τους Λέικερς του Μάτζικ και του Τζαμπάρ αλλά και την 39άρα από την παρέα του Σακίλ και του Κόμπι!

 

 

 

Σε ό,τι αφορά τα στατιστικά του αγώνα, οι Γουόριορς μοίρασαν 23 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που έχει να γίνει στα πλέι-οφ από το 1997 ενώ συνολικά έδωσαν 39 τελικές πάσες σε 50 εύστοχα σουτ. Το αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι ασίστ των Γουόριορς (39) ήταν περισσότερες από τα εύστοχα σουτ των Σπερς (37)! Επίσης, το προσαρμοσμένο ποσοστό ευστοχίας των γηπεδούχων (effective field goal percentage) ανήλθε στο 66.3%, το οποίο είναι το 2ο υψηλότερο στην ιστορία τους, σχετικά με την post-season!

 

 

 

Τέλος, αξίζει να γίνει αναφορά στις συνολικές επιδόσεις της ομάδας του Όκλαντ στα φετινά πλέι-οφ. Ειδικότερα, οι φετινοί Γουόριορς έγιναν η 5η ομάδα στην ιστορία που ξεκινά με 10-0 σε post-season, με τις 2 εκ των προηγούμενων 4 ομάδων που έχουν πετύχει κάτι τέτοιο να κατακτούν το πρωτάθλημα (Καβαλίερς 2016, Λέικερς 2001). Μάλιστα, οι 17 πόντοι ανά αγώνα, με τους οποίους επικρατούν επί των αντιπάλων τους δεν έχει επαναληφθεί ποτέ από καμιά άλλη ομάδα στα 10 πρώτα ματς μιας χρονιάς πλέι-οφ!

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…