Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ H επόμενη “ασπρόμαυρη” μέρα και ο Ιβάν…

H επόμενη “ασπρόμαυρη” μέρα και ο Ιβάν…

ivan

paok-savidis-savvidis-prelevic-prelevits-palatakiΟ ΠΑΟΚ για δεύτερη σερί σεζόν δεν “μπήκε” στην τετράδα του πρωταθλήματος και έτσι κλείνει την χρονιά στο πρωτάθλημα με… αποτυχημένο τρόπο, έστω κι αν υπήρχαν κάποια “ελαφρυντικά” γι’ αυτό, όπως προβλήματα τραυματισμών αλλά και το γεγονός πως υπήρχε πολύ μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με αυτό που είχαν η ΑΕΚ και ο Άρης. Οπως και να έχει, θα πρέπει να υπάρχουν διάφορες “διορθώσεις” για την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Ας δούμε κάποια δεδομένα γι’ αυτήν, αν και είναι ακόμη νωρίς. Οπως… πάντα, το μυαλό είναι στις διαθέσεις του Ιβάν Σαββίδη. Το καλύτερο σενάριο θα ήταν ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ να αναλάβει την ΚΑΕ, αυτό θέλουν και στο τμήμα μπάσκετ, στο οποίο πάντως κρατούν χαμηλούς τόνους για το συγκεκριμένο θέμα.

Αν δεν προχωρήσει αυτό το ενδεχόμενο, το ζητούμενο και αυτό που έχουν στο μυαλό τους στην ομάδα είναι να υπάρχει κάποια μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια από τον Σαββίδη. Στον “Δικέφαλο” μπορεί να το επιδιώξουν αυτό, αλλά δεν θα… πιέσουν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στους “ασπρόμαυρους” γνωρίζουν πως με το μπάτζετ των τελευταίων ετών, είναι δύσκολο η ομάδα να ξεκινήσει την χρονιά με… μεγάλα όνειρα, αν και υπάρχει διάθεση αυτό (το μπάτζετ) να αυξηθεί την επόμενη σεζόν. Από εκεί και πέρα, τα τελευταία χρόνια έγινε… σήριαλ η παραμονή του Σούλη Μαρκόπουλου. Εχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ ενώ από την πιάτσα των μάνατζερ “έβγαινε” το τελευταίο διάστημα μια… αμφισβήτηση για το κατά πόσο συνεχίσει στην ομάδα ο έμπειρος κόουτς. Αυτό δεν προκύπτει πάντως από τον “Δικέφαλο”, εκτός κι αν ο ίδιος ο Μαρκόπουλος θελήσει να αποχωρήσει μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα…

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του ΠΑΟΚ!

Περί ρόστερ…

Οσο για το ρόστερ και όσους παίκτες δεν δεσμεύονται με την ομάδα της Θεσσαλονκης; Το ebasket.gr έχει αποκαλύψει από… νωρίς την διάθεση του ΠΑΟΚ για παραμονή ξένων παικτών. Ο Κλάντον είναι μέσα σε αυτούς αλλά το θέμα του δεν θα είναι και τόσο εύκολο αφού ανέβηκε το κασέ του, ο Σάιμπερτ όπως είχε επιβεβαιώσει ο Τέλης Ζουρνατσίδης είναι στα πλάνα του ΠΑΟΚ και ίσως το ζήτημά του γίνεται… ευκολότερο γιατί έμεινε για καιρό στα “πιτς” λόγω τραυματισμού και άρα δεν συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις για να είναι περισσότερο “ελκυστικός” σε άλλες ομάδες ενώ καλό κλίμα υπάρχει για την συνέχιση της συνεργασίας με τον Πέινερς. Καλή άποψη “σχηματίστηκε” και για τον Ασκα (πάντως πριν μετακομίσει στον ΠΑΟΚ, είχε αρκετά μεγάλο συμβόλαιο στη Νότια Κορέα).

Ο ΜακΦάντεν υπήρχαν αγώνες που έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο δίνοντας πολλές βοήθειες, στα πλέι οφ είναι η αλήθεια πως δεν κατάφερε να προσφέρει απέναντι στον Άρη. Αν ο ΠΑΟΚ βρει χρηματικούς πόρους για να ανεβάσει σε ικανοποιητικό βαθμό το μπάτζετ, ενδεχομένως να κινηθεί για άλλον παίκτη στη θέση του ενώ εκτός όλων των άλλων μπορεί ο αγωνιστικός ρόλος που προορίζεται για τον ΜακΦάντεν να μην το καλύπτει. Αν ο “Δικέφαλος” δεν είναι… άνετος οικονομικά, δεν αποκλείεται ο Αμερικανός να συνεχίσει. Ο Μιλιένοβιτς αναμένεται να αποχαιρετήσει, όπως και ο Γλυνιαδάκης αφού είχε υψηλό συμβόλαιο αλλά δεν έδωσε τις βοήθειες που θα περίμεναν στον ΠΑΟΚ ενώ το θέμα παραμονής του Τσόχλα δεν φαίνεται δύσκολο και ο “γάμος” δεν θα προκαλέσει έκπληξη (στον ΠΑΟΚ παρά το γεγονός πως ο Τσόχλας δεν έκανε ιδιαίτερα καλή σεζόν, θεωρούν πως μπορεί να προσφέρει με την εμπειρία του, αλλά και με το ότι ξέρει άριστα το κλίμα της ομάδας).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…