Κεντρική NBA “Διέλυσαν” τους λειψούς Σπερς οι Γουόριορς! (vids)

“Διέλυσαν” τους λειψούς Σπερς οι Γουόριορς! (vids)

warriors

warriors

Η απουσία του Κουάι Λέοναρντ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι έγιναν “παιχνιδάκι” στα χέρια των “αδηφάγων” Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς! Οι “dubs” συνέτριψαν τα “σπιρούνια” με 136-100 και έκαναν το 2-0 στη σειρά των Τελικών της Δύσης, βαδίζοντας με γοργούς ρυθμούς προς το τέρμα του δρόμου. Με τρομερή ευστοχία, πλουραλισμό στο σκοράρισμα και άριστη εφαρμογή της ομαδικής φιλοσοφίας τους, οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” το παιχνίδι από το 1ο ημίχρονο, με τη διαφορά να ξεπερνά τους 30 πόντους από πολύ νωρίς!

//platform.twitter.com/widgets.js

Ήταν φανερό εξαρχής ότι οι Γουόριορς δεν θα δυσκολευτούν να παραμείνουν αήττητοι στα φετινά πλέι-οφ. Από το πρώτο λεπτό, η ομάδα του Όκλαντ “χτυπούσε” στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης, “πνίγοντας” τους Σπερς με το παιχνίδι στο τρανζίσιον και την εκμετάλλευση κάθε λάθους των αντιπάλων. Τα σκριν μακριά από την μπάλα δούλευαν στην εντέλεια, με τους σουτέρ να ελευθερώνονται άψογα ενώ ο Στεφ Κάρι είχε ήδη φθάσει τους 15 πόντους με 4 εύστοχες “βόμβες”! Το Γκόλντεν Στέιτ είχε συνολικά 6/9 τρίποντα στα πρώτα 12 λεπτά και σκόραρε 137.5 πόντους ανά 100 κατοχές! Το σκορ διαμορφώθηκε στο 33-16 με τη λήξη της 1ης περιόδου και ο παρακάτω πίνακας φανερώνει όλη την αλήθεια, σχετικά με την εικόνα του ματς.

//platform.twitter.com/widgets.js

Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο κινήθηκε και η 2η περίοδος, με τους Γουόριορς να είναι μονίμως πρόθυμοι να κάνουν την έξτρα πάσα, διαθέτοντας πλειάδα εξαιρετικών πασέρ στο παρκέ. Οι Σπερς αδυνατούσαν να σκοράρουν με συνέπεια στο μισό γήπεδο, με τον Τζόναθον Σίμονς να είναι η μόνη αξιόπιστη λύση, με 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο! Το Γκόλντεν Στέιτ σκόραρε 1.53 πόντους ανά κατοχή στα πρώτα 24 λεπτά, με τους παίκτες του να κινούνται άψογα χωρίς την μπάλα και ο Γκρεγκ Πόποβιτς έβγαλε το “μηχάνημα” από την “πρίζα”, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για την ομάδα του. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 72-44, όντας πλήρως ασταμάτητοι.

//platform.twitter.com/widgets.js

Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά κάτω από τους 20 πόντους, με τους Σπερς να κάνουν ένα μικρό σερί αλλά οι Γουόριορς πάτησαν εκ νέου “γκάζι”, χάρη στην ευστοχία τους και τις κακές άμυνες των αντιπάλων. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε στο +31 υπέρ των “πολεμιστών” (106-75), με το τελευταίο δωδεκάλεπτο να αποκτά τυπικό χαρακτήρα.

Οι νικητές μοίρασαν συνολικά 39 ασίστ (!) σε 50 εύστοχα σουτ, είχαν 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και σούταραν με απίθανα ποσοστά ευστοχίας. Συγκεκριμένα, είχαν 48.6% στα τρίποντα (18/37), 56.2% στα σουτ εντός πεδιάς και 94.7% στις βολές! Ουδείς παίκτης χρειάστηκε να αγωνιστεί παραπάνω από 30 λεπτά, με τους “παγκίτες” να σκοράρουν συνολικά 63 πόντους! Τα παραπάνω στατιστικά φανερώνουν πλήρως την επιθετική πανδαισία του Γκόλντεν Στέιτ!

Ο Στεφ Κάρι ήταν ζεστός από το ξεκίνημα του ματς και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, έχοντας 6/9 τρίποντα. Ο Πάτρικ ΜακΚό έκανε τη μεγάλη έκπληξη, πετυχαίνοντας 18 πόντους, μοιράζοντας 5 ασίστ και κάνοντας 3 κλεψίματα, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής από νωρίς ενώ ο Κέβιν Ντουράντ σκόραρε 16, άκοπους πόντους.

Από την άλλη, ο Σίμονς πέτυχε 22 πόντους, όντας πολύ επιθετικός στις διεισδύσεις του και αρκετά εύστοχος από μέση απόσταση ενώ ο Ντάβις Μπέρτανς ήταν ο μόνος συμπαίκτης του με διψήφιο αριθμό πόντων (12). Ουδείς άλλος παίκτης των Σπερς βρέθηκε σε καλή μέρα, με το “φάντασμα” της απουσίας του Λέοναρντ να “στοιχειώνει” την “αρμάδα” του Πόποβιτς. Οι επιθετικές λύσεις ήταν ελάχιστες, ειδικά στο μισό γήπεδο ενώ δεν βοήθησε και το γεγονός ότι οι Γουόριορς εγκαθίδρυσαν τον γρήγορο ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά, με τους Σπερς να αδυνατούν να ακολουθήσουν. Αν συνυπολογιστούν και τα 18 λάθη τους, τα οποία οδήγησαν σε πληθώρα πόντων για τους αντιπάλους, τότε, μόνο περίεργο δεν φαντάζει το τελικό αποτέλεσμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LfCQ5B4d-Zw]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…