Κεντρική NBA Διέλυσαν άλλο ένα ρεκόρ Γουόριορς και Καβαλίερς!
NBA

Διέλυσαν άλλο ένα ρεκόρ Γουόριορς και Καβαλίερς!

lebron james steph curry 1

lebron james steph curry 1

Η ώρα της απόλυτης κορύφωσης της σεζόν πλησιάζει, με τις δύο κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών να είναι έτοιμες, ώστε να επιδοθούν σε ακόμη μια σειρά “τιτανομαχιών”! Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και Κλίβελαντ Καβαλίερς ξεμπέρδεψαν γρήγορα με τις ομάδες της περιφέρειάς τους, με το ρεκόρ τους στα φετινά πλέι-οφ να ανέρχεται στο 12-0 και 12-1 αντίστοιχα και βρίσκονται ξανά στους Τελικούς. Βάσει των στατιστικών, κανένα άλλο ζευγάρι Τελικών δεν κυριάρχησε με τόση έμφαση κατά τη διάρκεια των 3 πρώτων γύρων.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος διαφοράς, με τον οποίο Γουόριορς και Καβαλίερς επικρατούσαν των αντιπάλων τους κυμάνθηκε στους 14.9 πόντους ανά αγώνα, κάτι που δεν έχει κατορθώσει κανένα ζευγάρι στην ιστορία του NBA! Από τη μία, το Κλίβελαντ δυσκολεύτηκε σε όλα τα παιχνίδια, ώστε να κάμψει την αντίσταση των Πέισερς αλλά κατόρθωσε να “σαρώσει” τους Ράπτορς με 15.2 πόντους διαφορά ανά αγώνα. Τα μεγάλα “όργια”, όμως, έγιναν με τους Μπόστον Σέλτικς, με την 44άρα το 2ου ματς και την 33άρα του 5ου να μιλούν από μόνες τους!

Από την άλλη, οι Γουόριορς κυριάρχησαν σε όλα τα παιχνίδια εναντίον των Μπλέιζερς, με εξαίρεση το 3ο, οι Γιούτα Τζαζ δεν είχαν αρκετά “όπλα” ώστε να τους ανταγωνιστούν ενώ οι λειψοί Σπερς έγιναν “κομμάτια” από την υπερδύναμη του Όκλαντ!

//platform.twitter.com/widgets.js

Στη 2η θέση της σχετικής λίστα βρίσκεται το ζευγάρι των Τελικών του 1950, με τους Μινεάπολις Λέικερς του, κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών μέχρι τότε, Τζορτζ Μάικαν να αναμετρούνται με τους Σίρακιουζ Νάτιοναλς (πρώην Σακραμέντο Κινγκς). Στην 3η θέση συναντάμε τους επικούς Σέλτικς των Λάρι Μπερντ, Κέβιν ΜακΧέιλ και Ρόμπερτ Πάρις εναντίον των “διδύμων πύργων” του Χιούστον (Χακίμ Ολάζουον, Ραλφ Σάμπσον) ενώ τη λίστα κλείνουν οι Χιτ του ΛεΜπρόν και του Γουέιντ εναντίον των ακαταμάχητων Σπερς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…