Κεντρική NBA Χέρι-χέρι στον δρόμο της δόξας Γουόριορς και Καβαλίερς!
NBA

Χέρι-χέρι στον δρόμο της δόξας Γουόριορς και Καβαλίερς!

lebron james steph curry

lebron james steph curry

Πρόκειται για τις δύο ομάδες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα ήθη και τα έθιμα του NBΑ τα τελευταία χρόνια. Είναι μια πολύπλευρη κόντρα, μια “βεντέτα” που οι φανς του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη είχαν χρόνια να δουν. Η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται και φέτος, με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς να συντρίβουν τους αντιπάλους τους στον δρόμο για το πολυπόθητο δακτυλίδι. Από τη μία, η δίψα των ενισχυμένων “dubs” για εκδίκηση και από την άλλη, η ανάγκη των Καβς για την επίτευξη ενός ανεπανάληπτου repeat. Στο πλαίσιο του στόχου αυτού, οι αντίπαλοι των δύο ομάδων, μέχρι στιγμής, έχουν υποκύψει, με τους δύο “μονομάχους” να προελαύνουν.

//platform.twitter.com/widgets.js

Τόσο οι Γουόριορς, όσο και οι Καβαλίερς έχουν “σκουπίσει” τους δύο πρώτους γύρους με εμφατική άνεση, καταφέρνοντας κάτι ανεπανάληπτο τα τελευταία 27 χρόνια. Συγκεκριμένα, έγιναν το πρώτο “ζευγάρι” ομάδων που προκρίνεται στους Τελικούς της εκάστοτε Περιφέρειας δίχως ήττα, με τους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Ντιτρόιτ Πίστονς να είναι οι τελευταίοι που κατάφεραν κάτι τέτοιο, το 1989! Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί, φυσικά στους Τελικούς, με την παρέα του Αϊζεία Τόμας και του Τζο Ντούμαρς να διαλύει τους “λιμνανθρώπους”!

Ο τομέας, όμως, στον οποίο οι Γουόριορς και οι Καβαλίερς έχουν πρωτοτυπήσει δεν είναι αυτός. Πιο αναλυτικά, είναι η πρώτη φορά που δύο ομάδες ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στα πλέι-οφς την ίδια χρονιά, με 8 νίκες σε 8 ματς! Η ανωτερότητα των δύο “γιγάντων” είναι αναμφισβήτητη και αναμένεται να συνεχιστεί, όσο βαδίζουμε προς το μεγάλο “συναπάντημα” των Τελικών!

//platform.twitter.com/widgets.js

Ακόμη, είναι αξιοσημείωτος ο μέσος όρος πόντων, με τον οποίο επικρατούν των αντιπάλων τους. Το Γκόλντεν Στέιτ νικά με 16.5 πόντους ανά αγώνα, κάτι που αποτελεί τη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών, πίσω μόνο από τους Μινεάπολις Λέικερς του 1956! Από την άλλη, το Κλίβελαντ δεν πάει πίσω, επικρατώντας με 9.6 πόντους ανά αγώνα, κάτι που τους ανεβάζει στην 11η θέση όλων των εποχών.

//platform.twitter.com/widgets.js

Τέλος, αξίζει να γίνει μια αναφορά και στα στατιστικά των δύο ομάδων. Οι Καβαλίερς είναι εξωφρενικά αποδοτικοί στην επίθεση, σκοράροντας 117 πόντους ανά 100 κατοχές στα πλέι-οφ, έναντι 114.4 των Γουόριορς. Η μεγάλη διαφορά, όμως, εντοπίζεται στην άμυνα, με τους “πολεμιστές” να “πνίγουν” τους αντιπάλους τους, επιτρέποντας μόλις 96.9 πόντους ανά 100 κατοχές, σε πλήρη αντίθεση με τους 105.9 των Καβς. Αν λάβει κανείς υπόψη και το ποσοστό ευστοχίας των δύο ομάδων (49% οι Καβαλίερς, 48% οι Γουόριορς) τότε μπορεί να καταλάβει ότι γίνεται λόγος για δύο ομάδες-κολοσσούς!

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…