Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Αγραβάνης στο eBasket: “Θα παλέψουμε για να φέρουμε το τρόπαιο!”

Αγραβάνης στο eBasket: “Θα παλέψουμε για να φέρουμε το τρόπαιο!”

aagravanis

aagravanisΠλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον κρίσιμο αγώνα του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας… Το ebasket.gr μίλησε με τον Δημήτρη Αγραβάνη για το συγκεκριμένο ματς και ο Ελληνας φόργουορντ αναφέρθηκε στα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι “ερυθρόλευκοι”, στάθηκε στο κομμάτι της εμπειρίας ενώ “έστειλε” και το… μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά το final four.

“Θέληση και ενέργεια…”

Αρχικά για το τι θα μετρήσει στον κρίσιμο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, ο Αγραβάνης τόνισε: “Αγωνιστικά, τακτικά κυρίως, ξέρουμε πώς παίζει η ΤΣΣΚΑ. Θα την δούμε και τις επόμενες μέρες στο βίντεο. Το θέμα είναι η θέληση και η ενέργεια που θα βγάλουμε στο παρκέ. Πρέπει σε αυτό το ματς όλοι οι παίκτες να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το πιο βασικό στοιχείο που πρέπει να έχεις σε τέτοια ματς”.

Όσο για το ότι οι Ρώσοι έχουν τον τίτλο του φαβορί; “Φαβορί υπάρχουν σίγουρα. Αν το δεις σε αυτό το ματς, θεωρείται φαβορί η ΤΣΣΚΑ. Ομως έχουμε δει πάρα πολλές φορές ότι το αουτσάιντερ κερδίζει. Αυτό που είπα και πριν, ότι η θέληση είναι αυτή που μετράει… Δεν έχει σχέση αν είσαι φαβορί ή αν είσαι αουτσάιντερ”.

“Μεγάλο πλεονέκτημα η εμπειρία…”

Ο Ολυμπιακός έχει “φτιάξει” μέταλλο σαν ομάδα έχοντας από το 2012 ως το 2015 δύο κατακτήσεις τροπαίων και ακόμη μία συμμετοχή σε τελικό. Για το πόσο βοηθά αυτό όταν είναι μπροστά ένα σημαντικό παιχνίδι νοκ-άουτ, ο Αγραβάνης υπογράμμισε:

“Σίγουρα η εμπειρία που έχουν οι περισσότεροι παίκτες και ειδικά οι Ελληνες παίκτες από μεγάλες διοργανώσεις και από final four, είναι πολύ σημαντική γιατί θα τους βοηθήσει ίσως να ελέγχουν τα συναισθήματά τους, είτε αν είμαστε πολλούς πόντους πίσω, είτε αν είμαστε μπροστά.

Η εμπειρία γενικά σε τέτοια παιχνίδια είναι μεγάλος σύμμαχός σου. Εχουμε και ηγέτες στην ομάδα, τον Βασίλη (Σπανούλη), τον Γιώργο (Πρίντεζη), τον Κώστα (Παπανικολάου). Οποιοσδήποτε μπορεί να βγει μπροστά σε κρίσιμα ματς. Οπότε, σίγουρα η εμπειρία είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα”.

“Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως θα παλέψουμε”

Τι μήνυμα “έστειλε” ο νεαρός στον κόσμο του Ολυμπιακού ο οποίος… περιμένει το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο; “Να είναι σίγουρος ότι εμείς θα παλέψουμε. Τους ευχαριστούμε για την μεγάλη προσέλευση που είχαν στα παιχνίδια με την Εφές και μας βοηθήσανε να προκριθούμε στο final four. Από εκεί και πέρα ο κόσμος πρέπει να είναι σίγουρος και να νιώθει σίγουρος ότι κάθε παίκτης θα παλέψει στο final four για να φέρει το τρόπαιο!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…