Κεντρική Basket League Άρης Ζάρας στο eBasket: “Χρωστάμε κάτι στον κόσμο μας…”

Ζάρας στο eBasket: “Χρωστάμε κάτι στον κόσμο μας…”

azaras

azarasΤο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ “πλησιάζει” και στον Άρη το Σάββατο θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Το ebasket.gr βρέθηκε στο Παλέ και μίλησε με τον Θοδωρή Ζάρα ο οποίος έχει ιδιαίτερα σημαντική προσφορά στο σκοράρισμα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, με 10,2 πόντους ανά αγώνα.

“Εχουμε ανυπομονησία…”

Αρχικά τον ρωτήσαμε για το κλίμα που επικρατεί στον Άρη εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο οποίος είχε δύο νίκες στην κανονική περίοδο. “Ανυπομονησία και πείνα… Νομίζω ότι χρωστάμε και κάτι στον κόσμο μας κυρίως για την εντός έδρας ήττα της regular season. Περιμένουμε πώς και πώς να ρεφάρουμε κάπως”, είπε ο Ζάρας. Όπως και να έχει, οι νίκες στα πλέι οφ είναι πιο σημαντικές από αυτές της κανονικής περιόδου και ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής συμφώνησε…

Είναι κάτι παραπάνω από ρεφάρισμα, ναι. Πετύχαμε τον στόχο της τέταρτης θέσης για να έχουμε το αβαντάζ. Νομίζω ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να περάσουμε”. Ο κόσμος του Άρη πάντα αποτελεί ένα μεγάλο “όπλο” για την ομάδα. “Σίγουρα τον θέλουμε δίπλα μας. Ξέρουμε πως θα μας στηρίξει. Τον χρειαζόμαστε, να μας δώσει ώθηση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς”, τόνισε ο Ζάρας.

“Μονοπόλυο”, ο… αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών (στην Γρηγορίου Λαμπράκη 193). Ο χώρος που μπορείτε να δείτε πολλά παιχνίδια και φυσικά αυτά του Άρη!

“Δεν νιώθουμε πίεση, χρειάζεται αποτελεσματικότητα στην άμυνα”

Οι Χρυσικόπουλος και Πέινερς έκαναν λόγο για πίεση από πλευράς Άρη στη “μάχη” με τον ΠΑΟΚ. Άρα αυτό ισχύει; Οχι, δεν νομίζω ότι το νιώθουμε γιατί αν είναι έτσι δεν θα παλεύαμε για την τέταρτη θέση. Αλλιώς, θα είχαμε το ντισαβαντάζ (σ.σ. της έδρας)… Οχι, δεν νομίζω ότι ισχύει”.

Για το τι θα χρειαστεί αγωνιστικά ο Άρης απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Ζάρας υπογράμμισε: “Σίγουρα να είναι αποτελεσματικός στην άμυνα, να τρέξει στο γήπεδο, να βάλει εύκολα καλάθια. Να μην αφήσουμε κάποια plays-κλειδιά του ΠΑΟΚ να δουλέψουν”.

“Oλα εξαρτώνται από εμάς…”

Ο “Δικέφαλος” έχει “γεμίσει” το ρόστερ του τελευταία με την απόκτηση των Σόμπι και Άσκα, με τον Ελληνα καλαθοσφαιριστή των “κιτρίνων” να θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάποια μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις δυνατότητες που έδειξε κατά την διάρκεια της κανονικής περίοδου. Συγκεκριμένα για τον “Δικέφαλο” είπε: “Πάνω κάτω είναι στα ίδια (σ.σ. σε ό,τι αφορά τις δυνατότητές του)… Ηρθαν δύο παίκτες, έγιναν προσθήκες. Είναι καλοί παίκτες αλλά νομίζω όλα εξαρτώνται από εμάς. Το πώς θα διαχειριστούμε εμείς το ντέρμπι…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…