Κεντρική NBA Το πιο ταιριαστό φινάλε για τον Χάρντεν! (vid)
NBA

Το πιο ταιριαστό φινάλε για τον Χάρντεν! (vid)

james harden houston rockets 1

james-harden-houston-rockets

Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σε αρκετές περιστάσεις, όσον αφορά τις ημέρες ξεκούρασης των παικτών, δηλώνοντας ότι οι πραγματικοί σταρ δεν παίρνουν ρεπό. Ο “Beard” φρόντισε να κάνει πράξη τη δήλωση αυτή, πραγματοποιώντας το 23ο τριπλ-νταμπλ του για φέτος στο τελευταίο ματς της σεζόν, με τους Ρόκετς να επικρατούν των Τίμπεργουλβς., επιλέγοντας να αγωνιστεί κανονικά, εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των υπόλοιπων “αστεριών” του NBA.

Συγκεκριμένα, ο Χάρντεν σταμάτησε στους 27 πόντους, με 3/3 δίποντα, 5/10 τρίποντα και 6/8 βολές ενώ μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 12 ασίστ, σε 34 λεπτά συμμετοχής. Οι μοναδικές, scoring ικανότητές του φανερώθηκαν για πολλοστή φορά, δίχως φυσικά να λησμονιούνται οι οργανωτικές του αρετές. Ο ηγέτης του Χιούστον έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA, με +2.000 πόντους, +600 ριμπάουντ και +900 ασίστ, κάτι που φανερώνει τη σπουδαιότητα των επιδόσεών του, οι οποίες μάλιστα ίσως του εξασφαλίσουν το βραβείο του MVP!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=q8jvYwEtim0]

Ακόμη, ο Χάρντεν έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Τζον Στόκτον, ο οποίος μοιράζει 10 ασίστ σε πάνω από 60 παιχνίδια ενώ, μόνο οι Ράσελ Γουέστμπρουκ, Όσκαρ Ρόμπερτσον και Γουίλτ Τσάμπερλεϊν έχουν κατορθώσει να μαζέψουν περισσότερα από 23 τριπλ-νταμπλ σε μια σεζόν. Τέλος, ο σταρ των Ρόκετς “άγγιξε” στην κυριολεξία ένα απίστευτο ρεκόρ, το οποίο κρατάει από τη σεζόν 1972-73! Ειδικότερα, ήταν υπεύθυνος για 4.538 πόντους της ομάδα του φέτος (δηλαδή να σκοράρει ο ίδιος ή να δώσει την ασίστ), μόλις 1 λιγότερο από την απόλυτη επίδοση, την οποία κατέχει ο Νέιτ Άρτσιμπαλντ!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…