Κεντρική NBA Το μοναδικό και ανεπανάληπτο επίτευγμα του Γιάννη! (pics+vids)

Το μοναδικό και ανεπανάληπτο επίτευγμα του Γιάννη! (pics+vids)

giannis antetokounmpo milwaukee bucks

giannis-antetokounmpo-milwaukee-bucks

Η κανονική περίοδος ολοκληρώθηκε και επίσημα στο NBA, μετά και το πέρας της σημερινής, τελευταίας ημέρας. Εν μέσω μιας καταπληκτικής χρονιάς, η οποία κατακλύστηκε από απίθανες ατομικές επιδόσεις και εξωπραγματικούς αριθμούς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να κάνει τον κόσμο να παραμιλά, χάρη στις μοναδικές, all-around ικανότητές του, μόλις στα 22 του χρόνια! Ο “Greek freak” οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στον “παράδεισο” των πλέι-οφς, με 22.9 πόντους, 8.8 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 1.9 τάπες ανά αγώνα, πιάνοντας πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης και γράφοντας ιστορία.

Τελευταία “στροφή” για το ελληνικό πρωτάθλημα με κρίσιμα ματς και η 2winbet.gr θα προσφέρει στους πελάτες της live betting και τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς!

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας σούπερ-σταρ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA (τουλάχιστον από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται τα κλεψίματα και οι τάπες), που τερματίζει στο top-20 και στις 5 βασικές κατηγορίες, όσον αφορά τους απόλυτους αριθμούς του! Πιο αναλυτικά, τερμάτισε 14ος σε πόντους, 15ος σε ριμπάουντ, 18ος στις ασίστ, 9ος στα κλεψίματα και 5ος στις τάπες, δημιουργώντας ένα δικό του, ξεχωριστό “κλαμπ”!

 

 

Φυσικά, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι ο ηγέτης των Μπακς εισήλθε σε μια πολύ ξεχωριστή “κάστα” παικτών, καθώς έγινε μόλις ο 5ος παίκτης στα χρονικά, ο οποίος ηγείται της ομάδας του και στις 5 κατηγορίες! Τα έτερα ονόματα της λίστας προκαλούν “ίλιγγο”: πρόκειται για τους Λεμπρόν Τζέιμς (2008-09), Κέβιν Γκαρνέτ (2002-03), Σκότι Πίπεν (1994-95) και Ντέιβ Κάουενς (1977-78)!

 

Τέλος, ακόμη και τα αναλυτικά στατιστικά συμφωνούν ότι η φετινή σεζόν του Γιάννη είναι βγαλμένη από παραμύθι. Σύμφωνα με το basketball-reference.com, o Αντετοκούνμπο τερμάτισε 10ος στο PER (η πιο διαδεδομένη μονάδα αξιολόγησης των παικτών) με 26.1, 7ος σε win-shares με 12.5 (δηλαδή σε νίκες της ομάδας του που αποδίδονται σε αυτόν) και 4ος στο value over replacement player με 6.9 (δηλαδή στο πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα του, συγκριτικά με έναν μέσο παίκτη). Η επίδρασή του στον οργανισμό των Μπακς είναι αναμφισβήτητη, με τον Γιάννη να φαίνεται πανέτοιμος, ώστε να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τα “ελάφια” στα πλέι-οφς, μετά από μια υπέροχη σεζόν, γεμάτη υπερβάσεις και highlights.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XKqnLWujdMk]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…