Κεντρική NBA Το ιστορικό χαμηλό του Ντουάιτ Χάουαρντ (vid)
NBA

Το ιστορικό χαμηλό του Ντουάιτ Χάουαρντ (vid)

dwight howard hawks

dwight-howard-hawks

Η πτώση της αποδοτικότητας του Ντουάιτ Χάουαρντ είναι εμφανέστατη, με τον σέντερ των Χοκς να θυμίζει ελάχιστα το “θηρίο” που ο κόσμος θαύμαζε στο Ορλάντο. Τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών στη μέση και τους ώμους δεν του επέτρεψαν να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο αλλά ο “Superman” παραμένει ένας άψογος προστάτης του καλαθιού στην άμυνα και ένας εξαιρετικός ριμπάουντερ. Στη σειρά εναντίον των Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, όμως, η παρουσία του δεν έκανε και πολύ καλό στην ομάδα του.

Συγκεκριμένα, η επιθετική λειτουργία των Χοκς ήταν πολύ πιο αποδοτική, με τον Χάουαρντ καθηλωμένο στον πάγκο και με τον Πολ Μίλσαπ σε ρόλο “πενταριού”. Η Ατλάντα όφειλε να ανοίξει περισσότερο το γήπεδο, προσθέτοντας περισσότερους σουτέρ στην πεντάδα ενώ ήταν επιτακτική η ανάγκη για καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και αύξηση του ρυθμού. Τα “γεράκια” αποτύγχαναν οικτρά στους τομείς αυτούς με τον Χάουαρντ στο παρκέ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν αρκετά τα λεπτά συμμετοχής του και να καταποντιστούν οι μέσοι όροι του.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=c5eMR-422×8]

Ειδικότερα, ο Χάουαρντ ολοκλήρωσε τη σειρά με μόλις 8 πόντους ανά αγώνα, κάτι που αποτελεί, με μεγάλη διαφορά τη χειρότερη επίδοση της καριέρας του, μαζεύοντας ταυτόχρονα και 10.7 ριμπάουντ. Αγωνιζόταν μόλις για 26.2 λεπτά ανά αγώνα ενώ έπαιρνε μονάχα 6 σουτ σε κάθε ματς! Μπορεί να βοήθησε σε αρκετά μεγάλο βαθμό την Ατλάντα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου αλλά η παρουσία του στα πλέι-οφς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς μέτρια, με την εξέλιξη του μπάσκετ (ευέλικτες πεντάδες, έμφαση στο τρίποντο κ.α) να ξεπερνάει τον δικό του, old-school τρόπο παιχνιδιού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…