Κεντρική NBA Τελικά υπάρχει ζωή στο Μέμφις! (vids)
NBA

Τελικά υπάρχει ζωή στο Μέμφις! (vids)

marc gasol zach randolph grizzlies

marc-gasol-zach-randolph-grizzlies

Με την “μαγική” τριάδα τους (Μάικ Κόνλεϊ, Ζακ Ράντολφ, Μαρκ Γκασόλ) να τα πηγαίνει περίφημα, οι Μέμφις Γκρίζλις επικράτησαν των Σαν Αντόνιο Σπερς με 105-94, μειώνοντας το σκορ της μεταξύ τους σειράς σε 2-1. Οι “αρκούδες” ήταν απολύτως κυρίαρχες, με τη διαφορά να φθάνει ακόμη και στους 22 πόντους κατά τη διάρκεια της 4ης περιόδου. Οι Σπερς ήταν αποδοτικοί επιθετικά (47% στα σουτ εντός πεδιάς) αλλά δεν διέθεταν σταθερές πηγές σκοραρίσματος ενώ δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην άλλη πλευρά του παρκέ.

 

 

Ο Κόνλεϊ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, με 24 πόντους και 8 ασίστ, σουτάροντας με υψηλά ποσοστά (7/13 σουτ) και κάνοντας μόλις 2 λάθη! Έψαχνε τον χώρο δράσης του πίσω από το σκριν, καταφέρνοντας με επιτυχία να βρει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, χρησιμοποιούσε συχνά ένα δεξιό floater (στο οποίο δεν ευστοχεί συχνά) ενώ οργάνωνε με υπομονή και διορατικότητα, κάνοντας σχεδόν πάντα τη σωστή επιλογή. Αξίζει, φυσικά, να γίνει λόγος και για τις αμυντικές του αρετές, καθώς, οι παίκτες των Σπερς είχαν 1/8 σουτ και 3 λάθη, με τον Κόνλεϊ ως κύριο αμυντικό!

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fZlLq8UmAG8]

Εντός της ρακέτας, οι Γκασόλ και Ράντολφ επέβαλλαν τη θέλησή τους, με 21 πόντους έκαστος και 17/30 σουτ συνολικά! Διέθεταν τόσο το μέγεθος, όσο και την τεχνική, ώστε να κυριαρχήσουν κατά κράτος των Ντείβιντ Λι, Πάου Γκασόλ και ΛαΜάρκους Όλντριτζ. Δεν περιορίστηκαν, όμως, μόνο στο να “τρομοκρατούν” τους αντιπάλους τους με “ματωμένους” πόντους στη ρακέτα αλλά επέκτειναν με επιτυχία το παιχνίδι τους και μακριά από το καλάθι, με 3/4 τρίποντα και σουτ μέσης απόστασης.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VoxNUJz2rN4]

Για τα “σπιρούνια”, ο Κουάι Λέοναρντ δεν ήταν τόσο “καυτός”, όσο στα προηγούμενα ματς, μένοντας στους 18 πόντους. Ο Όλντριτζ είχε 16, μαζεύοντας και 11 ριμπάουντ ενώ ο Κάιλ Άντερσον είχε 15. Η 3η περίοδος ήταν το σημείο, όπου κρίθηκαν τα πάντα, καθώς οι Γκρίζλις, με επιμέρους σερί 31-17 “εκτόξευσαν” τη διαφορά στους 18 πόντους (81-63) και “καθάρισαν” την παρτίδα. Το Σαν Αντόνιο θα έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει την τάξη στο επόμενο ματς, ώστε να προηγηθεί με 3-1 και να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Από την άλλη, αξίζουν χίλια μπράβο στον κόουτς του Μέμφις, Ντέιβιντ Φίζντειλ. Με 8 παίκτες στο rotation, με τον Τζέιμς Ένις βασικό και με τους Άντριου Χάρισον, Γουέιν Σέλντεν και τον 40χρονο Βινς Κάρτερ ως κύρια “γρανάζια” της “μηχανής” έχει κατορθώσει να παρουσιάσει ένα τρομερά ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να κάνει τη ζημιά!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Zg6EIHKgEIQ]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…