Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τα ψέματα της ΕΟΚ

Τα ψέματα της ΕΟΚ

vasilakopoulos4

vasilakopoulos4

Στην παρέα μου λένε “μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης“. Κι είναι αλήθεια πως οι παράγοντες της ΕΟΚ έχουν “συλληφθεί” περισσότερες από μια φορές να μην λένε την αλήθεια. Ακόμα κι όταν γνωρίζουν πως στο τέλος θα αποκαλυφθούν, θα φανεί ότι αυθαιρέτησαν, αλλά και πάλι ποιος θα τους κρίνει; Θεωρούν ότι είναι στο απυρόβλητο.

Από την αρχή της χρονιάς το πρωτάθλημα (και το κύπελλο) μας στερείται των υπηρεσιών τεσσάρων διεθνών διαιτητών, υψηλής εμπειρίας. Αναφερόμαστε στους Σπύρο Γκόντα, Ηλία Κορομηλά, Γιάννη Φούφη και Πέτρο Παπαπέτρου, οι οποίοι έχουν κοπεί επειδή σφυρίζουν στο Eurocup.

Όπως η ίδια η ΕΟΚ εξήγησε “η διοργάνωση του Eurocup είχε κριθεί δις ως “εκτός νόμου” από τη FIBA, η οποία είχε αποστείλει σε όλες τις ομοσπονδίες σαφείς οδηγίες για το τι έπρεπε να πράξουν απέναντι σε παράγοντες του αθλήματος που αποφάσιζαν να συμμετάσχουν εκεί. Την αλληλογραφία είχαμε δημοσιοποιήσει και τις οδηγίες αυτές ακολουθήσαμε, όπως οφείλαμε”.

Μέχρις εδώ τίποτα το ιδιαιτέρως μεμπτό και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως οι διαιτητές έπεσαν θύματα ακήρυχτου πολέμου, ή αλλιώς εκεί που τσακώνονται οι ελέφαντες, την πατάνε τα μυρμήγκια.

Για να υποστηρίξουν τον αστήρικτο ισχυρισμό τους, χρησιμοποίησαν και μια ντιρεκτίβα της FIBA από το μακρινό 2014 (πατήστε εδώ). Μόνο που υπάρχει κι ένα έγγραφο, που πήγε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 20 Ιουλίου 2016 και αναγνωρίζει το Eurocup ως μια από τις τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό το έγγραφο επιμελώς το εξαφάνισαν!

fiba-ref1

Αλήθεια, αφού είναι παράνομη διοργάνωση το Eurocup, γιατί απ’ όλη την Ευρώπη τιμωρημένοι είναι μόνο οι Έλληνες διαιτητές; Οι άλλοι δεν είναι παράνομοι; Είναι προφανές ότι είτε έχουμε να κάνουμε με αυθαιρεσία (άλλη μία) της ΕΟΚ, είτε κάποιος δεν θέλει να σφυρίζουν στο εσωτερικό οι κορυφαίοι.

Όπως και να ‘χει, ο ψεύτης είναι πάντα ψεύτης…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…