Κεντρική NBA Τα ανεπανάληπτα στατιστικά του Γουέστμπρουκ! (pics)
NBA

Τα ανεπανάληπτα στατιστικά του Γουέστμπρουκ! (pics)

russell westbrook thunder 2

russell-westbrook-thunder

Παρά τον αποκλεισμό των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ από τους Χιούστον Ρόκετς, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο μετά από μια “τρομακτική” κανονική περίοδο. Μπορεί να υπήρχαν αρκετά ψεγάδια στη φετινή πλέι-οφ εμπειρία του “Ρας” (Μόλις 7/27 σουτ όταν τον μάρκαρε ο Πάτρικ Μπέβερλι, κάκιστες παρουσίες στην 4η περίοδο του 2ου και του 5ου αγώνα, μέτρια απόδοση στο πρώτο ματς) αλλά ουδείς αμφισβητεί το γεγονός ότι έκανε τα πάντα για την ομάδα του, καταγράφοντας απίθανους μέσους όρους και θέτοντας πρωτόγνωρες επιδόσεις.

Ο Γουέστμπρουκ ολοκλήρωσε τη σειρά με το Χιούστον, έχοντας 37.4 πόντους ανά αγώνα, 11.6 ριμπάουντ, 10.8 ασίστ και 2.4 κλεψίματα, με 38.8% στα σουτ εντός πεδιάς (59/152 σουτ), 26.5% στα τρίποντα και 80% στις βολές! Έτσι, έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία, μετά τους Όσκαρ Ρόμπερτσον και Τζέισον Κιντ που ολοκληρώνει την παρουσία του στα πλέι-οφς με τριπλ-νταμπλ μέσους όρους! Ακόμη, έγινε ο πρώτος παίκτης ever με τουλάχιστον 150 πόντους, 50 ριμπάουντ και 50 ασίστ στα 5 πρώτα παιχνίδια των πλέι-οφς!

 

Επίσης, έγινε ο πρώτος παίκτης τα τελευταία 16 χρόνια, με +30 σουτ ανά αγώνα σε μια χρονιά πλέι-οφς ενώ “διέλυσε” το ρεκόρ όλων των εποχών, όσον αφορά το usage rate σε μια χρονιά της post-season. Ειδικότερα, ο Γουέστμπρουκ χρησιμοποίησε το 46.8% των κατοχών της ομάδας του, καταρρίπτοντας την επίδοση του Μάικλ Τζόρνταν, από τη σεζόν 1985-86! Τέλος, οι 37.4 πόντοι ανά αγώνα είναι ο μεγαλύτερος σε πλέι-οφ τα τελευταία 29 χρόνια, με τον Χακίμ Ολάζουον να είναι ο τελευταίος παίκτης που ξεπέρασε αυτή την επίδοση!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…