Κεντρική Basket League Αγώνες Προμηθέας Πατρών – Ολυμπιακός 53-72

Προμηθέας Πατρών – Ολυμπιακός 53-72

olympiakos spanoulis gravas promitheas

olympiakos-spanoulis-gravas-promitheas

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ήταν αυτός που έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά “πατώντας το γκάζι” στην τρίτη περίοδο έφτασε εκ του ασφαλούς στο διπλό επί του Προμηθέα Πατρών με 72-53 για την 25η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν τη νίκη, η οποία ωστόσο “σημαδεύτηκε” από τον τραυματισμό του Κεμ Μπιρτς λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον Καναδό σέντερ να πονάει στο δεξί του αστράγαλο και να πηγαίνει προς τ αποδυτήρια, δίχως να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του.

Ο Προμηθέας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, όταν και προηγήθηκε με τρίποντο του Φαγέ και δίποντο του Ντίκερσον στο +4 (7-3), για να μειώσει ο Ολυμπιακός σε 9-8 ύστερα από το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, βλέποντας την ομάδα του να μην κάνει ιδανική αρχή.

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 1/2 βολές “έγραψε” το 10-9, αλλά ο Ολυμπιακός βρέθηκε πολύ γρήγορα στο +5 (10-15) δια χειρός Σπανούλη και Πρίντεζη, με τον πρώτο να σημειώνει πίσω από τα 6.75 και το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (12-18).

Οι Πατρινοί μπορεί να πέρασαν μερικά λεπτά… ντεφορμαρίσματος, αλλά με την έναρξη της δεύτερης περιόδου όχι μόνο έφτασαν αλλά πέρασαν και μπροστά στο σκορ, αφού οι Παπαντωνίου και Τόντιτς έκαναν το 19-19 κι ο Γερομιχαλός έδωσε “αέρα” 4 πόντων (23-19) στην ομάδα του.

Παρόλ’ αυτά οι “ερυθρόλευκοι” αν και δεν εντυπωσίαζαν κατάφεραν να πάρουν (ξανά) το προβάδισμα (23-26). Κάπου εκεί κι ενώ ο Τόντιτς είχε μειώσει σε απόσταση αναπνοής το άσχημο γεγονός δεν έλειψε από το “στρατόπεδο” του Ολυμπιακού, καθώς ο Κεμ Μπιρτς σε μία ανύποπτη φάση πάτησε το πόδι του συμπαίκτη του, Ντόμινικ Ουότερς, κι έφυγε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια μη μπορώντας να πατήσει το πόδι του.

Ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Καναδού, βοηθώντας τους πρωταθλητές Ελλάδος να διατηρήσουν υπέρ τους την κατάσταση, πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια στο +4 (28-32).

Με τρίποντο του Παπανικολάου και 2/2 βολές του Μιλουτίνοφ, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά τους με 9 πόντους (28-37 και 30-39). Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ανταγωνιστική, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκαν τον καλό τους εαυτό και με ένα επιμέρους σκορ 21-10 στο τρίτο δεκάλεπτο βρέθηκαν στο 38-53 10 λεπτά πριν από το φινάλε.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά και μόνο διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να φτάνει σχετικά εύκολα στην 24η νίκη του.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 28-32, 38-53, 53-72.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Αγγέλου): Γκίκας 4, Φαγέ 9 (1), Ντίκερσον 2, Τζόουνς 13 (2), Μουρ 4, Παπαντωνίου 9 (1), Τζάξεν, Πέττας, Γερομιχαλός 4, Τσάμης, Τόντιτς 7 (1), Σαρικόπουλος 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10 (1), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 6, Γκριν 8, Μπιρτς 3, Γιανγκ 7, Παπαπέτρου 7, Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 4, Αθηναίου, Παπανικολάου 14 (2), Μάντζαρης 3 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…