Κεντρική Διεθνή “Πολύ φιλόδοξος προπονητής ο Ομπράντοβιτς”

“Πολύ φιλόδοξος προπονητής ο Ομπράντοβιτς”

kostas sloukas

kostas-sloukas

Ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε, για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με τον Κώστα Σλούκα να αναφέρεται στη σειρά αγώνων. Ο Έλληνας γκαρντ αποκάλυψε το μυστικό που καθιστά ξεχωριστό τον Ζέλικο Ομπράντοβτις, ενώ τόνισε πως για αυτόν δεν παίζει το “τριφύλλι” με τον Σέρβο προπονητή.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα ΝΕΑ:

-Καλώς ή κακώς, κεντρικό πρόσωπο στη σειρά των πλέι οφ Παναθηναϊκού – Φενέρμπαχτσε είναι ο επί 13 χρόνια προπονητής του Τριφυλλιού Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πώς λειτουργεί για την ομάδα σου όλος αυτός ο ντόρος γύρω από τον Ζοτς; Σας αποσυμπιέζει από το άγχος, δεδομένου ότι τα φώτα ήδη στρέφονται στον Σέρβο ρέκορντμαν ή μήπως με την εμπειρία σου αισθάνεσαι να σας αποπροσανατολίζει κάπως από τον στόχο;
“Για μένα προσωπικά, δεν παίζουν Παναθηναϊκός και Ζοτς! Στην ομάδα μας τυγχάνει να είναι προπονητής ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μετρά οκτώ ευρωπαϊκούς τίτλους, εκ των οποίων οι πέντε έχουν κατακτηθεί με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας πάρα πολύ φιλόδοξος προπονητής, ο οποίος οπλίζεται κάθε φορά με το κίνητρο της συμμετοχής στο Φάιναλ Φορ. Το νιώθω αυτό το κίνητρο και η ίδια αίσθηση έχει περάσει από τον προπονητή σε όλους τους συμπαίκτες μου. Του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και αισθανόμαστε πίστη ότι η ομάδα μας μπορεί να φτάσει στο φάιναλ φορ”.

-Τι είναι αυτό που καθιστά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόσο ξεχωριστό στα δικά σου μάτια;
“Πιστεύω ότι το κίνητρο που έχει μέσα του είναι το μυστικό που τον κάνει τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην Ευρώπη. Δουλεύει με υψηλή ένταση καθημερινά στοχεύοντας στο να κάνει καλύτερη την ομάδα του. Φωνάζει στις προπονήσεις και γίνεται πολύ απαιτητικός, γιατί αντιλαμβάνεται ότι μόνο μέσα από τη σκληρή και επίπονη προσπάθεια μια ομάδα μπορεί να διακριθεί σε αυτό το επίπεδο”.

-Διάγοντας τον δεύτερο χρόνο σου στη Φενέρμπαχτσε, εκτιμάς ότι έχεις «κερδίσει» κατά 100% την εμπιστοσύνη του προπονητή σου;
“Όσο περνάει ο καιρός, μπορώ να πω ότι αντιλαμβάνομαι την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου. Φαίνεται από τη συμπεριφορά του και από τις αρμοδιότητες που έχω στα παιχνίδια. Το σημαντικότερο, όμως, σε μια συνεργασία είναι η αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης και θεωρώ πως όλοι οι συμπαίκτες μου έχουν εμπιστοσύνη στον προπονητή και άνθρωπο Ομπράντοβιτς”

-Αρκετά συχνά, εσείς οι παίκτες και οι προπονητές υποστηρίζετε ότι το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα. Αισθάνεσαι ότι στο τέλος της σκληρής διαδρομής των 30 αγωνιστικών οι ομάδες της οκτάδας πήραν αυτό που τους άξιζε; Ας εστιάσουμε στη δική σου ομάδα, που τελικά κατετάγη πέμπτη, και στον Παναθηναϊκό, που βγήκε τέταρτος κατακτώντας το πλεονέκτημα της έδρας.
“Δεν μπορώ να πω αν είναι δίκαιο ή άδικο, διότι σε μια σεζόν υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι τραυματισμοί. Επίσης, κάποιες ομάδες έχουν υψηλό κίνητρο στην αρχή της διοργάνωσης και αυτό μετά εξασθενεί, με αποτέλεσμα αυτή η διαφοροποίηση να επηρεάσει την απόδοση και τα αποτελέσματά της. Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα έδρας και εμείς πρέπει να σπάσουμε την έδρα του για να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο”.

-Στην ομάδα σας υπάρχει πίεση, δεδομένου ότι το φάιναλ φορ διοργανώνεται φέτος στην Κωνσταντινούπολη; Εσύ αισθάνεσαι κάτι τέτοιο;
“Προσωπικά, όχι! Η πίεση σε αυτές τις ομάδες υπάρχει και θα υπάρχει πάντα, είτε το φάιναλ φορ διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη είτε στο Παρίσι είτε στη Μόσχα. Για μένα το σημαντικότερο είναι να βρεθείς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την κατάλληλη στιγμή, ούτως ώστε να διεκδικήσεις το εισιτήριο με όλες σου τις δυνάμεις. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους συμπαίκτες μου ότι μπορούμε να αποκλείσουμε τον Παναθηναϊκό και να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ”.

-Τι είναι αυτό που σου αρέσει στον Παναθηναϊκό και τι σε φοβίζει στον συγκεκριμένο αντίπαλο;
“Θεωρώ ότι η επιστροφή του Γκιστ έχει ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Και επιπροσθέτως έχει βελτιώσει τον Νικ (σ.σ.: Καλάθη), ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει να δείξει το καλό του πρόσωπο. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα και μέσα σε εχθρική ατμόσφαιρα, που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του στο ΟΑΚΑ, εκτιμώ ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Η συγκέντρωση και η συνολική απόδοση σε κάθε ματς και φυσικά οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τη σειρά”.

-Η εμφανής αγωνιστική αστάθεια της Φενέρμπαχτσε είναι κάτι που σε προβληματίζει;
“Θεωρώ ότι το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος. Αν δεν παίξεις καλά, μπορεί να χάσεις από τη δέκατη ομάδα της Λίγκας. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Να χάσει από τον δέκατο στην έδρα του ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός! Ποτέ! Συν τοις άλλοις, η φετινή Ευρωλίγκα είναι πολύ απαιτητική. Έρχεται, λοιπόν, και η αστάθεια. Πρέπει, όμως, να παραδεχτώ ότι σε αρκετά ματς δεν παίξαμε και καλά”.

-Είσαι προληπτικός; Σε ρωτάω γιατί πέρυσι, πριν από κρίσιμους αγώνες, ήσουν υποχρεωμένος να έρχεσαι στην Αθήνα για θεραπείες για την πελματιαία απονευρωσίτιδα. Και φέτος χρειάστηκε να περάσεις το κατώφλι του χειρουργείου για να υποβληθείς σε αρθροσκόπηση στο γόνατο, πάλι στην Αθήνα, ώστε να είσαι έτοιμος για τα πλέι οφ. Πιστεύεις ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο;
“Είμαι προληπτικός, αλλά δεν το έχω σκεφτεί έτσι. Είναι σύμπτωση πάντως αυτό που συμβαίνει. Οπως οι περισσότεροι παίκτες, ακολουθώ μια συγκεκριμένη ρουτίνα πριν από τους αγώνες. Μια ιεροτελεστία που με βοηθά να συγκεντρωθώ στην εκάστοτε αναμέτρηση. Την ίδια θα ακολουθήσω και στη σειρά των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό”.

-Δεδομένου ότι έχεις αγωνιστεί επί έξι χρόνια στον Ολυμπιακό, ενώ γνωρίζεις παρά πολύ καλά και την επικείμενη αντίπαλό του στα πλέι οφ, ποια είναι η εκτίμησή σου για τη σειρά με την Αναντολού Εφές;
“Θεωρώ ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ αμφίρροπο ζευγάρι. Ο Ολυμπιακός είναι σκληροτράχηλη ομάδα, με σταθερό κορμό παικτών, που θα αγωνιστεί σε καυτή ατμόσφαιρα, αλλά και η Εφές είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλη αθλητικότητα και ταλέντο. Πολλοί τη θεωρούν εύκολη λεία για τον Ολυμπιακό, αλλά η γνώμη μου είναι ότι θα δούμε μια πολύ αμφίρροπη σειρά. Η Εφές είναι πολύ διψασμένη και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει πολύ μεγάλη προσοχή για να την αποκλείσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…