Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Εφές 71-73

Ολυμπιακός – Εφές 71-73

erick green olympiacos efes

erick-green-olympiacos-efes

“Μπρέικ” στο ΣΕΦ…
Η Εφές Αναντολού “σόκαρε” τον Ολυμπιακό, περνώντας αλώβητη από το Φάληρο. Η ομάδα του Βέλιμιρ Πέρασοβιτς έσπασε την “ερυθρόλευκη” έδρα, μιας κι επικράτησε με 73-71 στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ, κι έκανε το 1-1. Οι Τούρκοι έχουν πλέον το πλεονέκτημα έδρας, όντας το φαβορί για πρόκριση, με δύο παιχνίδια να ακολουθούν στην Τουρκία.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν οι Σπανούλης (20π., 6ασ.) και Πρίντεζης (20π., 6ριμπ.), με τον Συριανό φόργουορντ να είναι, όμως, και ο μοιραίος του αγώνα, μιας κι αστόχησε σε δύο κρίσιμες βολές στο φινάλε του αγώνα. Από τους νικητές, ξεχώρισαν οι Ντάνστον με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ και Χάνεϊκατ με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, η δεύτερη αναμέτρηση στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Εφές Αναντολού ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι Τούρκοι εμφανίστηκαν περισσότερο διαβασμένοι και συγκεντρωμένοι, βάζοντας από τα πρώτα δευτερόλεπτα δύσκολα στους “ερυθρόλευκους”.

Η Εφές Αναντολού προηγήθηκε με 0-6, με τον Ολυμπιακό, όμως, να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα (11-10, 16-15, 22-19), χάρη στην ευστοχία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου πίσω από τη γραμμή των 6,75. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε, πάντως, την Εφές μπροστά με 22-23, με τον ρυθμό του αγώνα να ευνοεί τους Τούρκους, οι οποίοι αρέσκονται σε γρήγορο παιχνίδι με υψηλό σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία του αγώνα μέχρι και το 16′ (30-32), παίρνοντας σκορ από τους Ντάνστον και Πολ, ωστόσο κάπου εκεί ξύπνησε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε ακόμα τρία τρίποντα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν με 44-37 στο 20′, μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της ομάδας που κατέκλυσαν το ΣΕΦ.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται πιο νευρικές, τις επιθέσεις να περνούν σε δεύτερη μοίρα και τις άμυνες να παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Τούρκοι μείωσαν γρήγορα στους τρεις πόντους (44-41), με τον Ολυμπιακό, έχοντας για πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Πρίντεζη, να καταφέρνει έστω και δύσκολα να διατηρήσει αυτή τη μικρή διαφορά των τριών πόντων (54-51) μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Με τον Χάνεϊκατ να αποτελεί άλυτος γρίφος για την άμυνα του Ολυμπιακού, η Εφές Αναντολού κατάφερε να πάρει το προβάδισμα (54-56) μετά από αρκετή ώρα, ωστόσο η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Με σερί 6-0, ο Ολυμπιακός πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ (60-56). Ο Χάνεϊκατ έκανε το 60-58, με τον Ολυμπιακό να τρέχει νέο σερί 5-0 και με το έκτο τρίποντο του Σπανούλη να ξεφεύγει με 65-58 στο 35′. Με δύο σερί τρίποντα από Ερτέλ και Γκρέινζερ, η Εφές μείωσε σε 65-64 στο 36′, ενώ ο Μπράουν έδωσε και πάλι το προβάδισμα (65-66) στην Εφές στο 37′ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στο πρόσωπο του Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε ξανά στο σκορ (71-69 στο 38:26), με τον Γκρέινζερ να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (71-71). Ο Γιώργος Πρίντεζης αστόχησε στη συνέχεια σε 2 βολές, ο Κιρκ έκανε το 71-73, με τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία στο φινάλε να πάρει το παιχνίδι, αλλά ο Γκριν αστόχησε στο τρίποντο της νίκης.

Tα δεκάλεπτα: 22-23, 44-37, 54-51, 71-73.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…