Κεντρική NBA Ο Γουέστμπρουκ το τριπλ-νταμπλ, οι Σπερς τη νίκη! (vids)
NBA

Ο Γουέστμπρουκ το τριπλ-νταμπλ, οι Σπερς τη νίκη! (vids)

kawhi leonard russell westbrook

kawhi-leonard-russell-westbrook

Ο “τυφώνας” των τριπλ-νταμπλ, Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν δίστασε ούτε απέναντι στην καλύτερη άμυνα του NBA, “γράφοντας” για 39η φορά φέτος διψήφιο αριθμό πόντων σε 3 στατιστικές κατηγορίες! Οι Σαν Αντόνιο Σπερς, όμως, είχαν το σθένος και τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν μια διαφορά 21 πόντων και έφυγαν με ένα μεγάλο διπλό από την Οκλαχόμα, επικρατώντας με 95-100 των Θάντερ!

Τα πάντα έβαιναν καλώς για τους Θάντερ στο πρώτο ημίχρονο, περιορίζοντας σημαντικά τους Σπερς και αφήνοντας τον Γουέστμπρουκ να δράσει ελεύθερα, συνήθως μετά το αρχικό σκριν στην κορυφή. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 54-41 αλλά οι Σπερς αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι “εφτάψυχοι”. Η διαφορά “εκτινάχθηκε” στους 21 πόντους (69-48), με τα “σπιρούνια” να επιστρέφουν ταχύτατα, κυρίως χάρη στον Κουάι Λέοναρντ, ο οποίος έβαλε τους 13 από τους 28 πόντους του στο 3ο δωδεκάλεπτο. Το σερί έφθασε στα επίπεδα του 2-20 (!) και η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε, με τους Θάντερ μόλις στο +5 (76-71).

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Dav6MJv33SU]

Οι Σπερς διατηρούσαν “ολύμπια” ψυχραιμία ακόμη και στις πιο κρίσιμες κατοχές, βρίσκοντας εξαιρετικά σουτ χάρη στην απίθανη κυκλοφορία της μπάλας. Στην πιο κρίσιμη κατοχή του αγώνα, ο Όλντριτζ έκλεψε την μπάλα και ο Λέοναρντ “ξεχύθηκε” στον αιφνιδιασμό, παίρνοντας το φάουλ ενώ ευστόχησε και στο λέι-απ, τελειώνοντας το ματς!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PI0f1ai9EzM]

Ο Γουέστμπρουκ είχε συνολικά 32 πόντους, 15 ριμπάουντ και 12 ασίστ, αν και δεν σούταρε με τα καλύτερα ποσοστά (8/22 σουτ, 14/15 βολές, 8 λάθη). Πάντως, χρειάζεται μόλις 3 τριπλ-νταμπλ για να ξεπεράσει τα 41 του Όσκαρ Ρόμπερτσον και να δημιουργήσει ένα ακαταμάχητο ρεκόρ!

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qo8cVfGKGZU]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…