Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ο Γιανγκ ανεβαίνει συνεχώς”

“Ο Γιανγκ ανεβαίνει συνεχώς”

giannis sfairopoulos 1

giannis sfairopoulos-1

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, καθώς επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ με 84-59. Ο προπονητής των “ερυθρολεύκων”, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του, ενώ στάθηκε στην απόδοση των Γιανγκ και Αγραβάνη.

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ανέφερε: “Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς σήμερα. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα, φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Κατεβάσαμε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ στους 59 πόντους, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που αν της δώσεις το δικαίωμα μπορεί να παίξει ένα μπάσκετ που δύσκολα μπορείς να το σταματήσεις, ιδίως στην επίθεση, αλλά εμείς είχαμε συγκέντρωση, κάναμε αυτό που έπρεπε, αλλά όχι μόνο στην άμυνα, και στην επίθεση βάλαμε πολλούς πόντους. Πήραμε πόντους από τον αιφνιδιασμό, αλλά και στο σετ παιχνίδι είχαμε καλές συνεργασίες, μοιράσαμε τη μπάλα σωστά και νομίζω είχαμε καλή απόδοση. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ, ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Τους θέλουμε συνέχεια κοντά μας”.

Για την απόδοση των Γιανγκ και Αγραβάνη υπογράμμισε: “Όλοι πρέπει να καταλάβουνε πως όταν παίζουν, πρέπει να δίνουν το μάξιμουμ των δυνάμεων τους. Το μάξιμουμ για την ομάδα. Όποιος μπαίνει να παίζει με πάθος, με ψυχή και όλα να αρχίζουν από την άμυνα, Μετά, στην επίθεση, μέσα από ομαδικές συνεργασίες, ο καθένας θα πάρει ό,τι του αναλογεί. Πιστεύω ότι και ο Γιανγκ αρχίζει να ανεβαίνει, αλλά και ο Αγραβάνης είναι σε καλό δρόμο. Και ο Παπαπέτρου, είναι σε καλό δρόμο. Να βάλω και τον Παπαπέτρου σε αυτό, όταν μπαίνουν με αυτή τη νοοτροπία και το σκεπτικό, μόνο κέρδος έχουν. Γιατί βοηθάνε την ομάδα με τον ιδανικό τρόπο. Χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες, θέλω να τονίσω πως υπολογίζω σε όλους, όλοι να είναι έτοιμοι και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτό πρέπει να κάνουν, ό,τι και στις προπονήσεις”.

Για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall Of Fame τόνισε: “Είναι μεγάλη τιμή. Ο Γκάλης έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο όταν έπαιζε αλλά και τώρα ακόμη, είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς τους Έλληνες να δούμε τον Νίκο Γκάλη που μεγάλωσαν πολλά παιδιά μαζί του και με τις επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας τότε. Πιστεύω ότι το ελληνικό μπάσκετ μόνο κέρδος μπορεί να έχει από τέτοιες περιπτώσεις όπως του Νίκου Γκάλη και εύχομαι πολλά νέα παιδιά να μπορέσουν να μπουν στο μουσείο του μπάσκετ στο Σπρίνγκφιλντ“.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Τολιόπουλος ανέφερε: “Θέλαμε να αντιδράσουμε μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές. Είχαμε συζητήσει για το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, θέλαμε να αντιδράσουμε να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και νομίζω τα καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Να δουλέψουμε σκληρά μέσα στην εβδομάδα και να πάμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας“.

Ακόμη σημείωσε: “Σίγουρα ο Βασίλης Σπανούλης είναι πρότυπο, πρότυπο πολλών παιδιών, πρότυπο δικό μου και σίγουρα προσπαθώ να κοιτάζω πως παίζει, τι κάνει στο παιχνίδι του και όσο μπορώ να κάνω και εγώ τα καλά του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…