Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ντίξον: “Είμαστε πολύ κοντά σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!”

Ντίξον: “Είμαστε πολύ κοντά σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!”

michael

michael-dixon

Εφ’όλης της ύλης μίλησε ο Μάικλ Ντίξον στο περιοδικό All Star Basket, με τον γκαρντ της Ένωσης να τονίζει το γεγονός πως η ομάδα του έχει μικρύνει την “ψαλίδα” ανάμεσα σε αυτήν και τους δύο αιωνίους. Ακόμη, φρόντισε να αναδείξει το μεγάλο όνειρό του, που δεν είναι άλλο από το NBA ενώ μίλησε για τις διαφορές στη φιλοσοφία του Γιούρι Ζντοβτς και του Σωτήρη Μανωλόπουλου και για την πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για τη διαδικασία απόκτησής του από την ΑΕΚ, δήλωσε: “Ο μάνατζέρ μου είπε ότι θα έλθει πρόταση από την ΑΕΚ, το περασμένο καλοκαίρι. Μετά από λίγες μέρες μίλησα με τον μάνατζερ της ΑΕΚ, Γιώργο Χήνα, και στη συνέχεια με το γυμναστή Γιώργο Βαβέτση, που ήταν και γυμναστής στην Εθνική Γεωργίας, όπου και είχα ενσωματωθεί για να παίξουμε στα προκριματικά. Όντως άκουσα πολύ καλά λόγια και μόλις μου έγινε η πρόταση, δεν το σκέφτηκα καθόλου και είπα αμέσως το ναι“.

Όσον αφορά την πορεία της ομάδας στη Basket League και την προσωπική του απόδοση, ο Ντίξον έθεσε ψηλά τον πήχη: “Σίγουρα, μπορώ να δώσω ακόμα παραπάνω. Κάνουμε κάθε μέρα προπονήσεις όλο και πιο σκληρά. Δεν το κάνουμε για να κερδίσουμε κάποιο… βραβείο αλλά για να δώσουμε χαρά στον κόσμο που έρχεται και μας στηρίζει. Θέλουμε να συναγωνιστούμε τους αντιπάλους μας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και νομίζω ότι μπορούμε. Αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά που γίνεται καθημερινά και όλα θα έλθουν”.

Μάλιστα, έδειξε απόλυτα βέβαιος ότι η ΑΕΚ μπορεί να σταθεί ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: “Σίγουρα μπορούμε. Παίξαμε δύο φορές με τον Ολυμπιακό αυτή τη χρονιά και με τον Παναθηναϊκό και σε όλα τα ματς ήμασταν πολύ κοντά. Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά τους. Θα πρέπει να προσέξουμε κάποια λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα πάρουμε τις νίκες που θέλουμε”.

Ακόμη, ο Ντίξον ερωτήθηκε για τις διαφορές ανάμεσα στην προπονητική φιλοσοφία του Γιούρι Ζντοβτς και του Σωτήρη Μανωλόπουλου: “Ο κόουτς Ζντοβτς έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά στην ομάδα. Απλά οι καταστάσεις ήταν δύσκολες και υπήρχε πολλή πίεση στο να κερδίζουμε τα ματς. Είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα γι’ αυτόν. Με τον κόουτς Μανωλόπουλο έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας. Παίζουμε λίγο πιο γρήγορα, στην επίθεση ψάχνουμε περισσότερο χώρο για να είμαστε ελεύθεροι για σουτ, πιέζουμε περισσότερο. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά, διότι ο Σωτήρης ήταν εδώ από την αρχή και όλοι γνωρίζουμε λίγο έως πολύ τη φιλοσοφία του”.

Επιπροσθέτως, ο Ντίξον προτίμησε να δώσει έμφαση στην ομαδική ευημερία, όταν ερωτήθηκε για τις ικανότητές του στο σκοράρισμα: “Το να σκοράρεις είναι υπέροχο. Πραγματικά, όμως, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο και προσπαθώ να συγκεντρώνομαι σε αυτό είναι το να κερδίζει η ομάδα μου. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος μου από τότε που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ. Σίγουρα, η ομάδα με χρειάζεται στο σκοράρισμα αλλά όπως είπα και πριν θέλω να κερδίζουμε ανεξάρτητα πόσους πόντους θα βάλω εγώ”.

Σχετικά με την πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη, ο Ντίξον είπε: “Το Champions League ήταν δύσκολο ως διοργάνωση. Παίζαμε συνεχόμενα ματς κάθε εβδομάδα συν αυτά του Πρωταθλήματος, με λίγες προπονήσεις. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά, αλλά βρεθήκαμε αντίπαλοι με μια εξίσου καλή ομάδα. Η Μονακό αποδείχθηκε πολύ σκληρή. Αν τους είχαμε κερδίσει με περισσότερους πόντους εδώ, το ματς εκεί θα ήταν διαφορετικό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, τα δώσαμε όλα και μην ξεχνάμε ότι βρισκόμασταν στον πιο δύσκολο όμιλο του Champions League. Σίγουρα, μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, αλλά αυτά μένουν πίσω και κοιτάμε το αύριο”.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει λόγος και για το ύψιστο όνειρο του Ντίξον, το NBA: “Θα μιλήσω ειλικρινά. Είμαι από την Αμερική και ο βασικός μου στόχος είναι να παίξω στο NBA κάποια στιγμή. Πιστεύω στον εαυτό μου. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω και ότι θα βρεθώ μια μέρα εκεί. Από εκεί και πέρα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα που βρίσκομαι εδώ. Αγαπάω την ομάδα, μου αρέσει που την εκπροσωπώ και σε κάθε αγώνα προσπαθώ να δίνω όσα περισσότερα μπορώ. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα κάνω σε δύο-τρία χρόνια από τώρα, απλά συγκεντρώνομαι στο πώς θα κερδίσει η ΑΕΚ και τίποτα παραπάνω”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…