Κεντρική NBA Νοκ-άουτ οι Θάντερ, πρόκριση για τις “ρουκέτες”! (vids)

Νοκ-άουτ οι Θάντερ, πρόκριση για τις “ρουκέτες”! (vids)

james harden andre roberson

james-harden-andre-roberson

Η ονειρική σεζόν του Ράσελ Γουέστμπρουκ έφθασε στο τέλος της! Οι Χιούστον Ρόκετς επικράτησαν εκ νέου των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, με 105-99 και προκρίθηκαν στον 2ο γύρο, κερδίζοντας τη σειρά με συνολικό σκορ 4-1. Ο Γουέστμπρουκ αποχαιρέτησε τη σεζόν με ιδιαίτερα ταιριαστό τρόπο, καταγράφοντας τρομερά στατιστικά, στα κρίσιμα σημεία, όμως ήταν καταβεβλημένος από την κούραση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη, όντας καλύτεροι στα τελευταία λεπτά, με τον Τζέιμς Χάρντεν να είναι, φυσικά, ο ηγέτης.

Ο “Beard” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 34 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, σε 38 λεπτά συμμετοχής. Παρά τα άσχημα ποσοστά του από τη γραμμή του τριπόντου (2/13), ο σούπερ-σταρ των “ρουκετών” έβρισκε τον δρόμο προς το καλάθι από τη γραμμή των βολών, καθώς είχε 16/17, φθείροντας συνεχώς τους αντιπάλους. Με κεντρικά και πλαϊνά πικ-εν-ρολ, επιχειρούσε μονίμως να διεισδύσει προς το καλάθι και να σκοράρει με drives. Το clutch στοιχείο δεν έλειψε, φυσικά από το παιχνίδι του, καθώς πέτυχε 11 πόντους στο κρίσιμο, τελευταίο δωδεκάλεπτο, με τη συνέπειά του στις ειδικές καταστάσεις να είναι αξιοθαύμαστη σε αυτή τη σειρά!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tMT_wwodo7E]

Ο Χάρντεν, όμως, είχε και συμπαραστάτες στον επιθετικό τομέα, με τον Λου Γουίλιαμς να είναι ο πιο “λαμπρός” εξ αυτών. Ο Γουίλιαμς απέδειξε και πάλι ότι είναι ένας επαγγελματίας σκόρερ, σταματώντας στους 22 πόντους, με 7/14 σουτ και 6/6 βολές, προερχόμενος από τον πάγκο! Η παρουσία του έδωσε άλλη πνοή στο περιφερειακό παιχνίδι των Ρόκετς, καθώς έχει την ιδιότητα να απειλεί το αντίπαλο καλάθι, τόσο μετά από ντρίμπλα, όσο και σε στατικές συνθήκες (spot-up). Εξαιρετική δουλειά έκανε και ο Πάτρικ Μπέβερλι, με 15 πόντους και τρομερή άμυνα πάνω στον Γουέστμπρουκ ενώ ο Νενέ είχε 14, συνεχίζοντας το σερί των καλών εμφανίσεων.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hf5un0Shqpc]

Από πλευράς Οκλαχόμα, ο Γουέστμπρουκ έκανε και πάλι τα πάντα, δίχως, όμως αντίκρυσμα. Ο “Westbeast” σταμάτησε στους 47 πόντους (10/16 δίποντα, 5/18 τρίποντα, 12/17 βολές) ενώ μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ! Ο ηγέτης των Θάντερ έπαιζε για τη ζωή του, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να διατηρήσει την ομάδα του στο παιχνίδι. Με σκορ και δημιουργία μετά το πικ-εν-ρολ, ταχύτατα coast-to-coast και συνεχείς εκτελέσεις από μέση και μακρινή απόσταση, ο Γουέστμπρουκ ήταν αναγκασμένος να κάνει “μαγικά” πράγματα, προκειμένου να μην μπει τέλος στη φετινή σεζόν για την ομάδα του.

Στην 3η περίοδο, ο “Ρας” σημείωσε 20 πόντους (!), παίρνοντας “φωτιά” από τη γραμμή του τριπόντου. Η θέληση και η μανία του ήταν μόνιμη και συνεχής αλλά, στην τελευταία περίοδο, η “βενζίνη” τελείωσε. Ο Γουέστμπρουκ είχε μόλις 2/11 σουτ (0/5 τρίποντα), με τις προσπάθειές του πίσω από τα 7.25 να μοιάζουν απελπισμένες. Οι Ρόκετς είχαν περισσότερα “όπλα” και μεγαλύτερη φρεσκάδα στο τέλος, με αποτέλεσμα να προκριθούν. Στα μόλις 6 λεπτά που έκατσε στον πάγκο, οι Θάντερ δέχθηκαν 27 πόντους και έβαλαν μόλις 9! Η ομάδα ήταν απόλυτα εξαρτημένη από εκείνον και αυτός ανταποκρίθηκε στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Δεν πήγαινε παραπάνω όμως…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FelnHZxaqLY]

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόζα

Οι κλέφτες έδρασαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Θύμα δι…